ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν εναντίον όλων: Τρομοκρατική οργάνωση το Ισραήλ - Οι Ολυμπιακοί και η Γαλάζια Πατρίδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

AP Photo/Burhan Ozbilici

Απειλή για όλη την ανθρωπότητα και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Ισραήλ σε ομιλία του σε μέλη του κόμματός του εξαπολύοντας για πολλοστή φορά επίθεση τόσο κατά της χώρας την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση όσο και κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τον οποίο αποκάλεσε για πολλοστή φορά  Χίτλερ.   

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ήρθαν σε μια στιγμή που το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή είναι στα ύψη καθώς πέρα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα έντονη είναι η διενής ανησυχία για ανάφλεξη και του μετώπου με το Λίβανο και την υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ μετά την πυραυλική επίθεση με τους 12 νεκρούς στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Το Ισραήλ είναι η χώρα που ενεργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση και όχι σαν νόμιμο κράτος. Παρόλο που η Χαμάς είπε ναι στην κατάπαυση του πυρός με τις προτάσεις μας, είναι η ισραηλινή διοίκηση που παρέτεινε τον πόλεμο και διέπραξε σφαγές. Το παράνομο κράτος του Ισραήλ αποτελεί πλέον απειλή για όλη την ανθρωπότητα και τον κόσμο. Ο Χίτλερ σταμάτησε, έστω και αργά, από τη συμμαχία των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή η γενοκτονία, αυτή η θηριωδία πρέπει να σταματήσει άμεσα με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτοί που βάζουν τα μάτια τους στο Λίβανο σήμερα δεν θα απλώσουν τα βρώμικα χέρια τους αλλού αύριο; Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή μας της οποίας τα σύνορα είναι ακόμη ασαφή. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που ευημερεί καταλαμβάνοντας εδάφη άλλων χωρών» συνέχισε.

«Υπήρξαμε το κόμμα που υπερασπίστηκε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ηρεμία. Εδώ και 300 ημέρες συνεχίζεται στη Γάζα μια εξαιρετικά βίαιη γενοκτονία. Οι ισραηλινές δυνάμεις μαρτύρησαν 40.000 Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές, 16 χιλιάδες εκ των οποίων ήταν παιδιά, ρίχνοντας πάνω τους βόμβες. 100 χιλιάδες Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές τραυματίστηκαν. Έφτασαν στο σημείο να πυροβολούν με σφαίρες μωρά που βρίσκονταν στη θερμοκοιτίδα. Έπεσαν τόσο χαμηλά ώστε να σφαγιάσουν ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για φαγητό. Σκοτείνιασαν αρκετά τα μάτια τους για να βομβαρδίσουν τζαμιά, εκκλησίες και σχολεία. Το Ισραήλ αγνόησε ακόμη και το δίκαιο του πολέμου. Διέπραξαν μια βαρβαρότητα που θα επισκίαζε τον Χίτλερ» υπογράμμισε ακόμη.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος στρέφει τα πυρά του κατά του Ισραήλ. Σε ομιλία του στη Ριζούντα μετά την επίθεση στο Λίβανο προειδοποίησε πως «όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς (το Ισραήλ)», με το Τελ Αβίβ να απαντά ότι θα έχει το ίδιο τέλος με τον Σαντάμ Χουσείν.

Επίθεση και στην αντιπολίτευση για τη Γαλάζια Πατρίδα

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε και κατά της αντιπολίτευσης. «Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας, κλείνουν το μάτι σε κάποιον αποκαλώντας τη Γαλάζια Πατρίδα «παραμύθι» και κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατισμό», είπε.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έμπειρου βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι», το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Τόνισε ακόμη ότι «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

Τι είπε για τους Ολυμπιακούς

Ο πόλεμος κατά των ανθρώπων και των ανθρώπινων αξιών συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση σε πολλούς τομείς. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ ευαίσθητο, πολύ σημαντικό- η ανηθικότητα που στήθηκε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις διαστάσεις της απειλής που αντιμετωπίζουμε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε προσκληθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν αλλά δεν πήγε επειδή έβαλε βέτο η 13χρονη εγγονή του, που του είπε ότι το θέαμα δεν θα ήταν πρέπον: «Μπορείτε να φανταστείτε, ένα διεθνές αθλητικό γεγονός που θα έπρεπε να ενώνει τους ανθρώπους, δυστυχώς, άνοιξε με εχθρότητα προς την ανθρωπιά, τη φύση και τις αξίες που κάνουν τους ανθρώπους ανθρώπους. Κατά την πεποίθησή μας, ο άνθρωπος είναι το πιο τιμημένο από όλα τα δημιουργήματα. Αυτό που θέλει να γίνει στο Παρίσι είναι το σχέδιο να συρθεί ο άνθρωπος, που είναι ισότιμος της δημιουργίας, στο επίπεδο του χαμηλότερου από το χαμηλό, δηλαδή ακόμη και χαμηλότερα από τα ζώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης