ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Θα έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσείν

Σκληρή απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Θα έχει το τέλος του Σαντάμ Χουσείν

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών  Israel Katz 

(John Thys, Pool Photo via AP)

Συνεχίζεται και εντείνεται η λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με το τελευταιο να απαντά σκληρά στην απειλή του Ερντογάν για εισβολή του σε Ισραηλινό έδαφος.

Αναλυτικότερο ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Ισραέλ Κατς, παρομοίωσε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Χουσέιν, υπενθυμίζοντας μάλιστα με νόημα ποιο ήταν το τέλος του Ιρακινού καθεστωτικού.

Αναλυτικότερα, αντιδρώντας στην απειλή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η χώρα του μπορεί να «μπει» στο Ισραήλ, όπως έκανε «στο (σ.σ. Ναγκόρνο) Καραμπάχ και στη Λιβύη», κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες Κυριακή, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς τον παρομοίασε με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, ο οποίος ανατράπηκε όταν έγινε η εισβολή των ΗΠΑ το 2003, προτού οδηγηθεί στην αγχόνη.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσέιν κι απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Πρέπει απλά να θυμάται τι έγινε εκεί (σ.σ. στο Ιράκ) και πώς τελείωσε» το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν, ανέφερε ο κ. Κατς μέσω X.