ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για τελετή έναρξης των Ολυμπιακών: Κανείς δεν θα ειρωνευτεί την πίστη μου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Eurokinissi

Προσβλητικές και ασεβείς χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, Μακάριος πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διακωμωδεί και να ειρωνεύεται την πίστη μου και, μάλιστα, την αλήθεια του Ευαγγελίου για την οποία έχει χυθεί αίμα».

«Έχεις την ελευθερία να ζεις όπως θες (...) Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να θες να επιβάλεις τον τρόπο της ζωής σου στην κοινωνία μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

«Προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβιβάσουν την αξία της πίστεως και διαμηνύουμε ότι δεν είναι αποδεκτό να εμπλέκονται τέτοιους είδους ιδεοληψίες σε θεσμούς του κύρους των Ολυμπιακών Αγώνων» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων παγκοσμίως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αναγκάστηκαν να ζητήσουν με καθυστέρηση συγγνώμη από τους Χριστιανούς που ένιωσαν προσβεβλημένοι από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης