ΚΟΣΜΟΣ

Ιερή οργή Ιερώνυμου για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων - Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης

Ιερή οργή Ιερώνυμου για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων - Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Άξια απόλυτης περιφρόνησης» χαρακτήρισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την προσβλητική, όπως ανέφερε, αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκφράζουν την οργή τους για τη σκηνή αυτή που αποδοκιμάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων παγκοσμίως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αναγκάστηκαν να ζητήσουν με καθυστέρηση συγγνώμη από τους Χριστιανούς που ένιωσαν προσβεβλημένοι από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το ασεβές δρώμενο -όπως το χαρακτηρίζουν οι επικριτές του- περιλάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αντιδράσεις, οι εμπνευστές της τελετής έναρξης έφθασαν μάλιστα στο σημείο να συμπεριλάβουν ανάμεσα στους ερμηνευτές drag queens καθώς και έναν γυμνό τραγουδιστή, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καθολική καταδίκη της Εκκλησίας.