ΚΟΣΜΟΣ

«Σκληρή απάντηση» για την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν «υπόσχεται» ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

Με «σκληρή» ανταπόδοση της επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν απειλεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Χεζμπολάχ σε νέα δήλωσή του την Δευτέρα (30/7), την ώρα που οι εκκλήσεις για αποκλιμάκωση σε διεθνές επίπεδο πολλαπλασιάζονται.

«Αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά (...) Το κράτος του Ισραήλ δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει έτσι, δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι. Η ανταπόδοσή μας θα έρθει, και θα είναι σκληρή» προειδοποίησε ο Νετανιάχου που βρέθηκε στο χωριό Ματζντάλ Σαμς, στο υψίπεδο του Γκολάν, στην περιοχή των συνόρων του Λιβάνου, της Συρίας και του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει «ακριβά», είχε δηλώσει ήδη από την Κυριακή (28/7) ο Νετανιάχου, που έλαβε το «πράσινο φως» από το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησής του να αποφασίσει, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, «για τον τρόπο και τον χρόνο της ανταπόδοσης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ».

Από την εκτόξευση ρουκέτας το Σάββατο (27/7) δώδεκα παιδιά ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών, σκοτώθηκαν όταν έπεσε η ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Δεκάδες κάτοικοι της Ματζντάλ Σαμς, όμως, ορισμένοι φωνάζοντας «δολοφόνε, δολοφόνε» διαδήλωσαν εναντίον του πρωθυπουργού Νετανιάχου, κάποιοι πίσω από μεταλλικές μπαριέρες, υπό την επιτήρηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

«Στο Γκολάν θέλουμε μόνο ειρήνη. Ο Νετανιάχου να γυρίσει σπίτι του. Εξαιτίας του ξέσπασε ο πόλεμος» δήλωσε ένας κάτοικος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με μέλος της κοινότητας των Δρούζων, παρακλαδιού του ισλάμ και κατοίκους.

Να σημειωθεί πως στο κατεχόμενο τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν ζουν περίπου 25.000 Ισραηλινοί πλάι σε 23.000 Δρούζους, που δηλώνουν στην πλειονότητά τους Σύροι, αν και έχουν την ιδιότητα των κατοίκων του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης