ΚΟΣΜΟΣ

Και το Βερολίνο καλεί πάνω από 1000 Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να επιστρέψουν

Μαχητές της Χεζμπολάχ

AP Photo/Bilal Hussein

Και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα (29/7) τους Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν την χώρα, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Σεμπάστιαν Φίσερ, στον Λίβανο βρίσκονται περίπου 1.300 άτομα καταγεγραμμένα στην «λίστα κρίσης» του υπουργείου και πρέπει «να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα εξόδου από την χώρα, όσο ακόμη υπάρχει χρόνος». Όπως ανέφερε, παρότι η Lufthansa έχει αναστείλει τις πτήσεις της τουλάχιστον έως τις 5 Αυγούστου, υπάρχουν ακόμη αεροπορικές συνδέσεις με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πίσω από την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν βρίσκεται η Χεζμπολάχ και «έτσι επιβεβαιώθηκαν οι εκκλήσεις μηνών για αποχώρηση από τον Λίβανο». Η ταξιδιωτική προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για εγκατάλειψη της χώρας ισχύει ήδη από τον Οκτώβριο του 2023, διευκρίνισε ο κ. Φίσερ.

Αναστολή πτήσεων της Lufthansa

Την αναστολή των πτήσεων από και προς Βηρυτό αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη (30/7) αποφάσισε και η Lufthansa. Οι πτήσεις των εταιρειών του ομίλου (Swiss International Air Lines, Eurowings, Lufthansa) αποφασίστηκε να ανασταλούν «προληπτικά».

Iταλία και Βρετανία

Νωρίτερα σήμερα και η Ρώμη κάλεσε τους Ιταλούς που βρίσκονταοι στο ΛΛιβανο να αποχωρήσουν ενώ το ιταλικό ΥΠΕΞ συμβούλεψε τους πολίες «να μην μεταβούν στην συγκεκριμένη χώρα, καθώς η κατάσταση παραμένει τόσο περίπλοκη».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό Κανάλι 12 του Ισραήλ, σκάφη του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πλέουν προς τη Βηρυτό για να βοηθήσουν στην εκκένωση όσων θέλουν να φύγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης