ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Ταγιάνι να επιστρέψουν όσοι Ιταλοί βρίσκονται στον Λίβανο - «Περίπλοκη η κατάσταση»

Έκκληση Ταγιάνι να επιστρέψουν όσοι Ιταλοί βρίσκονται στον Λίβανο - «Περίπλοκη η κατάσταση»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι

AP Photo/Virginia Mayo

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι καλεί τους συμπατριώτες του να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο υπό τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν για να προστατέψουμε την ακεραιότητα των Ιταλών που ζουν στο Λίβανο. Τους καλούμε να δείξουν την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και, όποιον μπορεί να επιστρέψει, να το κάνει», δήλωσε σήμερα ο Αντόνιο Ταγιάνι σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, συμβούλεψε τους συμπατριώτες του «να μην μεταβούν στην συγκεκριμένη χώρα, καθώς η κατάσταση παραμένει τόσο περίπλοκη».

«Συνομίλησα με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και του Λιβάνου, για να αποφευχθεί νέος πόλεμος. Η δίνη της βίας μπορεί να σπάσει. Η κυβέρνησή μας καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την ειρήνη και την σταθερότητα και μέσω της συμμετοχής στην επιχείρηση της Unifil, η οποία ζήτησα να τύχει προστασίας. Ο σεβασμός του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ, είναι βασικής σημασίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.