ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράπονα από τους Βρετανούς για το φαγητό - Έφεραν δικό τους σεφ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράπονα από τους Βρετανούς για το φαγητό - Έφεραν δικό τους σεφ

Μέλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας κατά την άφιξη στο Παρίσι.   

AP Photo/Aurelien Morissard

Δικό της σεφ φέρνει η ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στο Κλισί διαμαρτυρόμενη για τις ανεπαρκείς μερίδες και τη χορήγηση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι διοργανωτές της τροφοδοσίας απέδωσαν τα προβλήματα στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο γαλλικό μέσο ενημέρωσης L'Equipe ότι «λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλια» και «εργάζονται για να αυξήσουν τις προμήθειές μας στα εστιατόρια στο χωριό των αθλητών».

Τα αυγά, το κοτόπουλο και ορισμένοι υδατάνθρακες είναι σε τέτοια έλλειψη που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Ολυμπιονικών. Οι Βρετανοί αθλητές άρχισαν μάλιστα να φέρνουν στο χωριό συσκευασμένα γεύματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιο θρεπτικό βραδινό γεύμα.

Ο Άντι Άνσον, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης, μίλησε στους Times υποστηρίζοντας ότι το φαγητό στο χωριό «δεν είναι επαρκές» και ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

«Δεν υπάρχουν αρκετά ορισμένα τρόφιμα: αυγά, κοτόπουλο, ορισμένοι υδατάνθρακες, και στη συνέχεια υπάρχει η ποιότητα του φαγητού, με ωμό κρέας να σερβίρεται στους αθλητές. Πρέπει να το βελτιώσουν δραματικά τις επόμενες ημέρες. Οι αθλητές μας αποφάσισαν ότι προτιμούν να πάνε να φάνε στο κατάλυμά μας στο Κλισί, οπότε πρέπει να βρούμε άλλον σεφ να έρθει, καθώς η ζήτηση ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήταν», είπε.

«Οι αθλητές δεν πηγαίνουν εκεί μόνο για να φάνε το μεσημεριανό τους γεύμα, αλλά ετοιμάζουν γεύματα για το δείπνο τους, καθώς δεν θέλουν να πάνε στο εστιατόριο των αθλητών για να φάνε. Έτσι προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές μας θα έχουν ένα πλεονέκτημα, έχοντας περισσότερα τρόφιμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.