ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα στηρίζει Κάμαλα Χάρις για την προεδρία - «Έχει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές»

Ο Ομπάμα στηρίζει Κάμαλα Χάρις για την προεδρία - «Έχει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές»
AP Photo/Carolyn Kaster

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα υποστήριξαν την προεδρική υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

«Η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που σε υποστηρίζουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσεις αυτές τις εκλογές και να καθίσεις στο Οβάλ Γραφείο», δήλωσε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Κάμαλα Χάρις ευχαρίστησε τους Ομπάμα για την υποστήριξη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πολυετή φιλία τους.

«Ω Θεέ μου. Μισέλ, Μπαράκ, αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Ανυπομονώ να το κάνω αυτό (με τη στήριξη) των δυο σας», είπε η αντιπρόεδρος. «Αλλά πάνω από όλα, θέλω απλώς να σας πω ότι τα λόγια που είπατε και η φιλία που μου έχετε δώσει όλα αυτά τα χρόνια σημαίνουν περισσότερα από όσα μπορώ να εκφράσω, γι' αυτό σας ευχαριστώ και τους δύο. Σημαίνει τόσα πολλά. Θα το διασκεδάσουμε, έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε.

Η πρώην πρώτη κυρία δήλωσε ότι είναι περήφανη για την Χάρις και αναμένει ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ιστορικές.

Σε κοινή δήλωση τους δήλωση οι Ομπάμα επαίνεσαν τη Χάρις και απαρίθμησαν τα επιτεύγματά της.

«Η Κάμαλα έχει πολλά περισσότερα από ένα βιογραφικό», ανέφερε η δήλωση. «Έχει το όραμα, τον χαρακτήρα και τη δύναμη που απαιτεί αυτή η κρίσιμη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μας ότι η Κάμαλα Χάρις έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει αυτές τις εκλογές και να προσφέρει στον αμερικανικό λαό».

Και προσθέτουν: «Σε μια εποχή που το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ υψηλότερο, μας δίνει όλους λόγους να ελπίζουμε».

Σύμφωνα με το CNNi, ο Ομπάμα πίστευε ότι ήταν σημαντικό για το Δημοκρατικό Κόμμα να έχει μια νόμιμη διαδικασία μέσω της οποίας οι εκπρόσωποι θα επέλεγαν τον νέο τους υποψήφιο, σημειώνοντας ότι είχε προηγουμένως υποστηρίξει τις προσπάθειες επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από: Barack and Michelle Obama endorse Kamala Harris for president