ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση για εκεχειρία στη Γάζα από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά - Πιέζουν οι ΗΠΑ

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου και η Κάμαλα Χάρις σε συνάντηση στον Λευκό Οίκο, στις 25 Ιουλίου 2024.

AP Photo/Julia Nikhinson

Έκκληση για άμεση και επείγουσα εκεχειρία απευθύνουν οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Κάναδά, ζητώντας παράλληλα αύξηση της ροής της βοήθειας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Μια άμεση εκεχειρία είναι επειγόντως απαραίτητη» επισημαίνουν οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά και προσθέτουν: «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και απαιτείται μια σταθερή αύξηση στη ροή της βοήθειας σε όλη τη Γάζα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση».

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχθηκε πίεση και από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις που σε αυστηρό τόνο - πολύ αυστηρότερο από εκείνον του Προέδρου Τζο Μπάιντεν - να βοηθήσει προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας που θα απαλύνει τα δεινά των Παλαιστινίων αμάχων.

«Δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα μπροστά σ’ αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουμε αναίσθητοι όταν βλέπουμε τα δεινά και δεν θα παραμείνω σιωπηλή», πρόσθεσε η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας διανύει τον δέκατο μήνα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης