ΚΟΣΜΟΣ

Διευθυντής του FBI για απόπειρα κατά Τραμπ: «Δεν ξέρουμε αν χτυπήθηκε από σφαίρα»

O διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι κατά την εμφάνιση του στο Κογκρέσο

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Αμφιβολίες για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα εξέφρασε ο επικεφαλής του διευθυντής FBI Κρίστοφερ Ρέι κατά την ενημέρωση που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Κογκρέσο για συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας. 

«Όσον αφορά στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπάρχει κάποιο ερώτημα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», δήλωσε ο Ρέι. «Δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού» πρόσθεσε.

Ο Ρέι αναφέρθηκε και στις ελλείψεις ασφαλείας που επέτρεψαν στον ένοπλο Τόμας Μάθιου Κρουκς να ανοίξει πυρ. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος σκότωσε τον 50χρονο πυροσβέστη Κόρει Κομπερατόρε, και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της πολιτικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

Μάλιστα ανέφερε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη της απόπειρας.


Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έδωσε έκτοτε εκτενείς περιγραφές για τη στιγμή που πυροβολήθηκε και εθεάθη να φοράει επίδεσμο στο αυτί του. «Όταν έπεσα κάτω, οι σφαίρες έπεφταν πάνω από το κεφάλι μου και τις άκουγες, ήταν σαν ένα ζιπ, ζιπ» είχε περιγράψει ο Τραμπ.

Τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, ο Τραμπ εμφανίστηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων με έναν μεγάλο λευκό επίδεσμο στο δεξί του αυτί, τον οποίο συνέχισε να φορά καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης εκδήλωσης.

Την Πέμπτη, 18 Ιουλίου, ο Τραμπ μίλησε και πάλι για τον τραυματισμό του, αφού αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα του κόμματός του.

«Άκουσα έναν δυνατό ήχο και ένιωσα ότι κάτι με χτύπησε πολύ, πολύ δυνατά στο δεξί μου αυτί. Είπα στον εαυτό μου: «Ουάου, τι ήταν αυτό; Μόνο σφαίρα μπορεί να είναι», θυμήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του στο συνέδριο. «Πήγα το δεξί μου χέρι στο αυτί μου, το κατέβασα, το χέρι μου ήταν γεμάτο αίμα. Απλά απόλυτο αίμα παντού. Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν πολύ σοβαρό, ότι δεχόμασταν επίθεση, και με μια κίνηση προχώρησα να πέσω στο έδαφος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης