ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Θέτει και πάλι θέμα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη

Associates Press

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προστασία της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη». 

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/7) προέβη σε ανάρτηση, όπου φιλοξενείται πορτρέτο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ με αφορμή τη συμπλήρωση 29 χρόνων από το θάνατό του ιδρυτή του Κόμματος Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης.

Η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ο αξέχαστος ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ιδρυτής του Κόμματος Ισότητας και Ειρήνης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Εορτάζουμε τη μνήμη του Σαδίκ Αχμέτ με έλεος και σεβασμό στην 29η επέτειο του θανάτου του. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα στον οποίο ο Σαδίκ Αχμέτ αφιέρωσε τη ζωή του για να κερδίσει η ''Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης'' τα νόμιμα δικαιώματά της».

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έκανε εκτενή αναφορά στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία χαρακτήρισε «τουρκική» λέγοντας χαρακτηριστικά: «ως Τουρκία θα σταθούμε δίπλα στους αδελφούς μας στη Δυτική Θράκη με όλα μας τα μέσα».

Συνεχίζοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς για το κυπριακό, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των Κυπρίων αδελφών μας. Ενώ διαπράττονταν όλες αυτές οι θηριωδίες, οι δυτικές οργανώσεις δεν έκαναν τίποτα».

«Με την ''ειρηνευτική επιχείρηση'' της 20ης Ιουλίου 1974, η Τουρκία έσπασε τα χέρια για την ανεξαρτησία του τουρκοκυπριακού λαού. Οι πολιτικές που προσπαθούν να σπάσουν τη βούληση της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων συνεχίστηκαν όλο και περισσότερο από τότε» είπε για τον Αττίλα.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη φιλία μας με όλες τις χώρες, να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας» πρόσθεσε σύμφωνα με το Anadolu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης