ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν και Χάρις θα συναντηθούν με τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

(AP Photo/Evan Vucci, File)

Την Πέμπτη 25/07 θα γίνει η εδώ και καιρό προγραμματισμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αφίχθη χθες στην Ουάσιγκτον. Συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό θα έχει και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ο Τζο Μπάιντεν θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το εξοχικό του, όπου παρέμενε σε απομόνωση αφού παρουσίασε συμπτώματα της COVID την περασμένη εβδομάδα, και θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο νωρίς το απόγευμα —για πρώτη φορά αφού ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε προχθές ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία—, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του.

Ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, παραμένει από την Τετάρτη στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ), στις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, όπου τέθηκε σε απομόνωση εξαιτίας της επαναμόλυνσής του από τον νέο κορονοϊό (της τρίτης κατά σειρά, με βάση όσα είναι γνωστά). Από εκεί ανακοίνωσε, με επιστολή του προχθές Κυριακή, πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αφίχθη χθες στην Ουάσιγκτον, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Τετάρτη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Αναμένεται ακόμη να έχει —χωριστή από αυτήν με τον κ. Μπάιντεν— συνάντηση με την αντιπρόεδρο και βασική διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, την Κάμαλα Χάρις, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με συνεργάτη της τελευταίας.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε χθες Δευτέρα πως θα «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», την επομένη της ανακοίνωσής του πως εγκαταλείπει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στο αξίωμα τον Νοέμβριο - και την παραμονή προγραμματισμένης συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα εργαστώ σε στενή συνεργασία με τους Ισραηλινούς και με τους Παλαιστίνιους για να προσπαθήσω να βρω τρόπο να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική εμφάνιση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, την οποία ανακοίνωσε πως προκρίνει για να γίνει η υποψήφια της παράταξής του για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης