ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη ομιλία Κάμαλα Χάρις: Δεν έχει προηγούμενο η κληρονομιά που άφησε ο Μπάιντεν

Πρώτη ομιλία Κάμαλα Χάρις: Δεν έχει προηγούμενο η κληρονομιά που άφησε ο Μπάιντεν

Η Κάμαλα Χάρις στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο

AP Photo/Susan Walsh

Στην πρώτη δημόσια ομιλία της προχώρησε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σε εκδήλωση της Εθνικής Κολεγιακής Αθλητικής Ενωσης, μετά την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα.

Ο Μπάιντεν μάλιστα υποστήριξε δημόσια τη Χάρις για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές και να τρέξει τον αγώνα έναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, η Χάρις δεν έκανε καμία αναφορά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και επικεντρώθηκε στα «επιτεύγματα» της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

«Η κληρονομιά των επιτευγμάτων του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία. Σε μία θητεία, έχει ήδη ξεπεράσει την κληρονομιά των περισσότερων προέδρων που έχουν υπηρετήσει δύο θητείες», σημείωσε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

«Γνώρισα για πρώτη φορά τον πρόεδρο Μπάιντεν μέσω του γιου του, του Μπόου, καθώς δουλεύαμε μαζί ως γενικοί εισαγγελείς στις πολιτείες μας», δήλωσε η Χάρις. Η ίδια είπε ότι ο γιος του Αμερικανού προέδρου της έλεγε συχνά τι είδους άνθρωπος ήταν ο πατέρας του, τονίζοντας ότι και η ίδια έβλεπε κάθε μέρα στον Μπάιντεν «την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα, την πίστη στην οικογένεια, και την αγάπη για την πατρίδα».

Ο Μπάιντεν «ήθελε να είναι εδώ σήμερα» και αναρρώνει «γρήγορα» από τον κορωνοϊό, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Κάμαλα Χάρις ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «αισθάνεται πολύ καλύτερα και αναρρώνει γρήγορα. Ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ