ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η Κάμαλα Χάρις απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις

AP Photo/Stephanie Scarbrough

Η Κάμαλα Χάρις έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού της βίου ως εισαγγελέας παρά ως γερουσιαστής ή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ακριβώς πάνω σε αυτό θα βασίσει την υποψηφιότητά της ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνεδριάσεις που λάμβαναν αθόρυβα χώρα ακόμη και πριν την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ, η Χάρις και ο στενός της κύκλος είχαν ήδη αποφασίσει να κοιτάξουν πέρα από το πρόσωπο που θα επέλεγε ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο και να επικεντρωθούν σχεδόν αποκλειστικά στον πρώην πρόεδρο.

Τώρα που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα και με αρκετούς από τους πιθανούς αντιπάλους της να δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, πάνω από 12 σύμβουλοι και στενοί σύμμαχοι δήλωσαν στο CNNi ότι πιστεύουν ότι η υποψήφιότητά της θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχει εργασθεί ως εισαγγελέας, γενικός εισαγγελέας και ακροάτρια στη Γερουσία.

«Είναι απλό», λένε. «Μία εισαγγελέας εναντίον ενός εγκληματία».

«Εισαγγελέας για Πρόεδρος»

Η στρατηγική θα κινηθεί στον άξονα «Εισαγγελέας για Πρόεδρος» της προεκλογικής της εκστρατείας του 2020, το οποίο περιλαμβάνει και το σύνθημα: «Κάμαλα Χάρις για τον λαό».

Οι σύμβουλοι πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος όχι απλώς για να αφηγηθεί τη δική της προσωπική ιστορία, αλλά για να την κάνει να φανεί ότι αγωνίζεται για τους Αμερικανούς, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να υπηρετήσει τον εαυτό του. Είναι επίσης μια στρατηγική που θα αναδείξει χαρακτηριστικά όπως η η δύναμη, η ευφυΐα και η σκληρότητα που αποτελούν μέρος του να είσαι εισαγγελέας, αλλά και του Προέδρου μιας χώρας.

«Ως πρώην εισαγγελέας, η Αντιπρόεδρος Χάρις έχει μεγάλη εμπειρία στο να κάνει καταδικασμένους εγκληματίες να λογοδοτούν», είπε η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρώην πρωταγωνίστρια στην κούρσα των Δημοκρατικών το 2020.

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είμαι πρώην εισαγγελέας. Λοιπόν, ας δούμε τα γεγονότα, έτσι δεν είναι;» είπε, σε ομιλία της στο Φαγιέτβιλ της Βόρειας Καρολίνας, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα του Τζο Μπάιντεν με εκείνα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ως εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε δράστες σεξουαλικών αδικημάτων, έκλεισε κερδοσκοπικά κολέγια που εξαπατούσαν Αμερικανούς [...] είναι η εισαγγελέας που κέρδισε τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής και τις ανάγκασε να πληρώσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων 18 δισεκατομμύρια δολάρια», λένε πολλοί, όπως μεταδίδει το CNNi.

Με πληροφορίες από: How Harris is preparing to contrast her record as a prosecutor with Trump’s as a felon

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης