ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα για παραίτηση Μπάιντεν: Έβαλε τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του

Ομπάμα για παραίτηση Μπάιντεν: Έβαλε τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του
Ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Τζο Μπάιντεν AP Photo/Susan Walsh

Υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού, που βάζει τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν, ο Μπάρακ Ομπάμα σε δημόσια δήλωσή του. 

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως «ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, καθώς και ένας αγαπημένος φίλος και συνεργάτης μου. Σήμερα, μας υπενθύμισε επίσης -και πάλι- ότι είναι πατριώτης».

«Πριν από δεκαέξι χρόνια, όταν άρχισα την αναζήτησή μου για αντιπρόεδρο, ήξερα για την αξιοσημείωτη καριέρα του Τζο». Αλλά αυτό που άρχισα να θαυμάζω ακόμη περισσότερο ήταν ο χαρακτήρας του - η βαθιά του ενσυναίσθηση και η ανθεκτικότητά του που κερδήθηκε με κόπο, την ευπρέπειά του και την πεποίθησή του ότι όλοι μετράνε».

«Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιδείξει αυτόν τον χαρακτήρα ξανά και ξανά. Βοήθησε να τερματιστεί η πανδημία, δημιούργησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μείωσε το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πέρασε την πρώτη σημαντική νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων, έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ιστορία και αγωνίστηκε για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της εργασίας. Σε διεθνές επίπεδο, αποκατέστησε τη θέση της Αμερικής στον κόσμο, αναζωογόνησε το ΝΑΤΟ και κινητοποίησε τον κόσμο για να σταθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία» συμπλήρωσε.

Καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα το διακύβευμα των εκλογών

«Ο Τζο καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα το διακύβευμα των εκλογών και πως όλα για όσα έχει αγωνιστεί σε όλη του τη ζωή και όλα όσα πρεσβεύει το Δημοκρατικό Κόμμα, θα κινδυνεύσουν εάν επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

Ξέρω επίσης ότι ο Τζο δεν έχει υποχωρήσει ποτέ από έναν αγώνα. Το να κοιτάξει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει τη σκυτάλη σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στη ζωή του. Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι ήταν σωστή για την Αμερική».

«Είναι μια απόδειξη της αγάπης του Τζο Μπάιντεν για την πατρίδα — και ένα ιστορικό παράδειγμα γνήσιου δημόσιου λειτουργού που βάζει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του, το οποίο θα κάνουν καλά να ακολουθήσουν οι μελλοντικές γενιές ηγετών».

Μέσα από εσωτερική διαδικασία η ανάδειξη υποψηφίου

Κατέληξε δε πως «οι αξιωματούχοι του κόμματός μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ