ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί εξοργίστηκαν οι δωρητές των Δημοκρατικών με την Κάμαλα Χάρις - Η μοιραία συνάντηση

Η Κάμαλα Χάρις

AP Photo/Joe Lamberti

Απογοητευμένοι και ενοχλημένοι αποχώρησαν οι δωρητές των Δημοκρατικών από τη διαδικτυακή συνάντηση που παρευρέθηκε η Κάμαλα Χάρις για να κατευνάσει τις ανησυχίες τους, την ώρα που οι πιέσεις να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ εντείνονται κάθε μέρα που περνά. 

Οι 300 περίπου άνθρωποι που συμμετείχαν καταλογίζουν στη Χάρις βιασύνη και κακοδιαχείριση, σε μια μάλλον απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψει το κύμα δωρητών που αποσύρουν τα χρήματά τους από την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου, σύμφωνα με το NBC News.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στην βιντεοκλήση συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του. Ορισμένοι από αυτούς θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πιστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Χάρις υποστήριξε τον Μπάιντεν και δήλωσε πως είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη γραμμή» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Τραμπ.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στο τέλος, όταν κλήθηκαν να μιλήσουν και οι δωρητές, το κλίμα δεν ήταν καλό. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή.

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από τον Μπάιντεν, την ώρα που οι ίδιοι αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης