ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Νετανιάχου με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον 

AP Photo/Evan Vucci,

Στις ΗΠΑ θα ταξιδεψει αύριο, Δευτέρα (22/7) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (21/7) το γραφείο του Νετανιάχου.

Επίσης ο Ισραηλινός ηγέτης θα εκφωνήσει ομιλία στο Αμερικανικό Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες έχουν τεταμένες σχέσεις εδώ και μήνες λόγω των χειρισμών Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν σκοτωθεί σχεδόν 39.000 άμαχοι Παλαιστίνιοι και άλλοι 89.727 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης του Ισραήλ κατά των μαχητών της Χαμάς που ευθύνονται για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι.

«Προφανώς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υγεία του προέδρου και η ανάρρωσή του από το COVID έχει προτεραιότητα και αν και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, απλά δεν είμαστε σε θέση σήμερα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε», είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης