ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ «σκάναρε» τον χώρο της ομιλίας με drone

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του AP Photo/Gene J. Puskar

Τον χώρο της ομιλίας στην οποία αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να «σκάναρε» με τη χρήση drone ο ένοπλος δράστης. 

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε drone σε μια «αναγνωριστική επίσκεψη» στον χώρο της συγκέντρωσης την ημέρα του πυροβολισμού, δήλωσε αξιωματούχος στο CNNi.

Οι αστυνομικοί, ενώ έψαχναν για πειστήρια στο όχημα του 19χρονου Τόμας Κρουκς, εντόπισαν ένα drone. Πιθανολογούν πως το drone θα έδινε στον ένοπλο μια επισκόπηση των στέγων των κοντινών κτηρίων και του τρόπου σύνδεσης τους. Αυτό θα μπορούσε να τον βοηθήσει να επιλέξει το σημείο, απ' όπου τελικά άνοιξε πυρ προς την εξέδρα στην οποία στεκόταν ο Τραμπ.

Τα στοιχεία που θα ρίξουν «φως» στο κίνητρο του δράστη

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν μια σκάλα που αγόρασε ο Κρουκς μερικές ώρες πριν την απόπειρα και ένα σακίδιο που εκτιμάται πως του ανήκε.

Τη σκάλα και το σακίδιο πλάτης εντόπισε ένας άνδρας που οδηγούσε κοντά στο σπίτι του δράστη, σύμφωνα με πηγές. Το άτομο φέρεται να είδε τη σκάλα σε εκείνη την τοποθεσία για αρκετές ημέρες πριν αποφασίσει να ειδοποιήσει τις αρχές.

Τα ευρήματα αυτά, μπορεί να αποτελούν στοιχεία τα οποία θα αποκαλύψουν το κίνητρο πίσω από την επίθεση.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, οι αρχές θα εξετάσουν εξονυχιστικά αυτά τα αντικείμενα που βρέθηκαν πρόσφατα για τυχόν ενδείξεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της αλληλουχίας των γεγονότων πριν από τον πυροβολισμό του περασμένου Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διερευνούν τι έκανε ο Κρους πριν από την απόπειρά, χαρτογραφώντας την φυσική και ψηφιακή του διαδρομή. Μετά την ένοπλη επίθεση, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τρεις γεμάτους γεμιστήρες και δύο τηλεκατευθυνόμενους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητό του.

Επίσης, μετά από έρευνες στο σπίτι του ανακάλυψαν ένα ακόμη αλεξίσφαιρο γιλέκο, έναν δεύτερο τηλεκατευθυνόμενο εκρηκτικό μηχανισμό και έναν 3D εκτυπωτή.

«Κλειδί» οι αναζητήσεις στο κινητό

Το κινητό του υπόπτου περιείχε εικόνες τόσο του Τραμπ όσο και του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το ιστορικό αναζήτησής του περιελάμβανε ημερομηνίες της Εθνικής Συνέλευσης των Δημοκρατικών καθώς και του Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί με τις εικόνες του Τραμπ και του Μπάιντεν, το τηλέφωνο του δράστη περιείχε επίσης φωτογραφίες ηγετών του Κογκρέσου, όπως του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και του ηγέτη της μειονότητας της Βουλής, Χακίμ Τζέφρις.

Παράλληλα, ο Κρουκς είχε αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με μια ένοπλη επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις μαθητές σε ένα λύκειο του Μίσιγκαν το 2021. Ο 19χρονος φέρεται να ήθελε να μιμηθεί τη δράση του.

Εξετάζοντας το προφίλ του Κρουκς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές εκτιμούν πως επρόκειτο για έναν έξυπνο, μοναχικό άνθρωπο που εξέφραζε ενδιαφέρον για τα όπλα και δεν μιλούσε ανοιχτά για την πολιτική.

CNNi: John Miller, Shania Shelton/ Investigators believe Trump’s would-be assassin flew a drone over rally site on the day of the shooting

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης