ΚΟΣΜΟΣ

Ο πατέρας του ενόπλου τηλεφώνησε στις Αρχές πριν από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο πατέρας του ενόπλου τηλεφώνησε στις Αρχές πριν από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, βοηθείται να βγει από τη σκηνή από πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του

AP Photo/Gene J. Puskar

Ο πατέρας του ενόπλου που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε την αστυνομία πριν από τους πυροβολισμούς του Σαββάτου επειδή ανησυχούσε για τον γιο του, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσυλβάνια το Σάββατο και τις ενέργειες της Μυστικής Υπηρεσίας παραμένουν, ενώ ορισμένοι βουλευτές δηλώνουν ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πατέρας του Μάθιου Κρουκς κάλεσε την αστυνομία επειδή ανησυχούσε για τον γιο του και επειδή δεν ήξερε που βρισκόταν, είπε αστυνομική πηγή στο CBS. Δεν είναι σαφές πότε έγινε η κλήση, ούτε τι είπε ο πατέρας στην αστυνομία, αλλά η κλήση έγινε σίγουρα πριν από τον πυροβολισμό.

Το Fox News ανέφερε ότι οι γονείς του Κρουκς, Μαίρη και Μάθιου είπαν στους αξιωματικούς ότι «ανησύχησαν» για τον γιο τους και ότι είχε εξαφανιστεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Οι γονείς του συνεργάζονται και οι δύο στην έρευνα, είπε το FBI.

Ψάχνουν ακόμα το κίνητρο

Οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν ένα πιθανό κίνητρο για τον 20χρονο ένοπλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερων σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας αφότου άνοιξε πυρ.

Ωστόσο δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να βρουν επαρκή στοιχεία. Τα ευρήματα από το κινητό του τηλέφωνο και η έρευνα στον υπολογιστή του και στο ιστορικό αναζήτησής του δεν υποδηλώνουν πολιτική ή ιδεολογική πόθεση. Το ίδιο και οι συνεντεύξεις από την οικογένεια και τους φίλους του.

Αστυνομικές πηγές είπαν στο CNNi ότι εκτός από τις φωτογραφίες του Τραμπ και του Μπάιντεν, το τηλέφωνο του δράστη περιείχε επίσης φωτογραφίες ηγετών του Κογκρέσου, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής, Χακίμ Τζέφρις.

Υπήρχαν επίσης φωτογραφίες άλλων πολιτικών σε όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου του Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην δικηγόρου του Τραμπ που συμμετείχε στην προσπάθεια ανατροπής των προεδρικών εκλογών του 2020 και της Φάνι Γουίλις, της εισαγγελέα της κομητείας Φούλτον που διώκει τόσο τον Τραμπ όσο και τον Τζουλιάνι.

Σχεδόν όλες οι εικόνες φάνηκε να έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο και δεν συνοδεύονταν από απειλητική γλώσσα ή μηνύματα. Πηγές που ενημερώθηκαν για την έρευνα είπαν στο CNNi ότι το τηλέφωνο έδειξε επίσης αναζητήσεις που χρονολογούνται από αυτή την άνοιξη, αναζητώντας τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των συγκεντρώσεων Τραμπ και για πληροφορίες για τις δύο πολιτικές συγκεντρώσεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σημασία των φωτογραφιών, καθώς και οι αναζητήσεις για τα συνέδρια και τις εκδηλώσεις του Τραμπ, δεν είναι ξεκάθαρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ