ΚΟΣΜΟΣ

Στην έπαυλη που γεννήθηκε ο Τσώρτσιλ υποδέχεται ο Στάρμερ τους Ευρωπαίους ηγέτες - Τι θα συζητήσουν

Τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχεται στην έπαυλη που γεννήθηκε ο Τσώρτσιλ ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Stefan Rousseau/PA via AP

Τους Ευρωπαίους ηγέτες υποδέχεται σήμερα Πέμπτη (18/7) ο νεοεκλεγείς Εργατικός πρόεδρος της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, για την τέταρτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία πραγματοποιείται στην έπαυλη Μπλένιμ, όπου γεννήθηκε ο Ουίντσον Τσώρτσιλ, λίγο έξω από την Οξφόρδη.

Στην Σύνοδο αυτή, στην οποία θα συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιηθούν δύο βασικές συνεδριάσεις της ολομέλειας και τρεις ξεχωριστές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα αφορούν τη μετανάστευση, την ενέργεια και την υπεράσπιση - διασφάλιση της δημοκρατίας. Στην τελευταία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

Η Σύνοδος αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε βρετανικό έδαφος και είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής στην οποία οικοδεσπότης είναι ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Ο Εργατικός πρωθυπουργός αναμένεται να προσπαθήσει να ενισχύσει τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επιθυμεί στενότερη συνεργασία με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αναμένεται να θέσει θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό και την ασφάλεια των συνόρων ενώ εκτιμάται ότι θα δεσμευτεί για την παροχή βοήθειας για την πάταξη την παράνομης μετανάστευσης μέσω συνεργασίας με τη Europol και τη Frontex.

Ο ίδιος θα συμμετέχει στο τραπέζι στρογγυλής τραπέζης με θέμα το μεταναστευτικό. Σε αυτό μεταξύ άλλων θα βρίσκονται και οι ηγέτες της Ιταλίας, της Αλβανίας, της Γερμανίας, της Μάλτας της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης