ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημα το χρίσμα στον Τραμπ έδωσαν οι Ρεπουμπλικανοί - Ποιος είναι ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς

Επίσημα το χρίσμα στον Τραμπ έδωσαν οι Ρεπουμπλικανοί - Ποιος είναι ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς

O Nτόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του

AP Photo/Gene J. Puskar

Και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο «εκλεκτός» των Ρεπουμπλικανών για την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων ο μεγιστάνας πήρε το χρίσμα ενώ ανακοίνωσε από το Truth Social ότι υποψήφιος αντιπρόεδρος θα είναι ο Τζέι Ντι Βανς, γερουσιαστής του Οχάιο.

Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο σκληροπυρηνικός Βανς θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, και επιλέχθηκε στο πλευρό του Τραμπ σε αυτήν την εκλογική κούρσα.

Αφού αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία το 2022, ο Βανς εμφανίστηκε ως υποστηρικτής του Τραμπ, υιοθετώντας τις θέσεις του Τραμπ για τη μετανάστευση και για άλλα θέματα.

Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς - Το... παρελθόν με τον Τραμπ

Γεννημένος το 1984 στο Middletown του Οχάιο ο Βανς προέρχεται από μια εργατική οικογένεια κυρίως σκωτσέζικης-ιρλανδικής καταγωγής. Κατατάχθηκε στους πεζοναύτες για τέσσερα χρόνια και υπηρέτησε στο Ιράκ πριν πάει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, όπου έλαβε πτυχία στις πολιτικές επιστήμες και τη φιλοσοφία.

Από εκεί, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Γέιλ και στη συνέχεια έγραψε ένα επιτυχημένο απομνημονεύμα, το οποίο ορισμένοι κριτικοί περιέγραψαν ότι προσφέρει ένα παράθυρο σε μια συντηρητική λευκή εργατική τάξη που συχνά παραβλέπεται.

Το 2017, ο Βανς επέστρεψε στο Οχάιο από την Καλιφόρνια, όπου εργαζόταν στη βιοτεχνολογία, και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων με την υποστήριξη του ιδρυτή του PayPal Πίτερ Θιλ.

Ο Ρεπουμπλικανός από το Οχάιο Τζέι Ντι Βανς έχει… παρελθόν με τον Τραμπ, στον οποίο ασκούσε έντονη κριτική το 2016, ενώ έξι χρόνια μετά, ο Τραμπ αναφέρθηκε ταπεινωτικά δημοσίως για εκείνον, παρότι στο μεταξύ ο Βανς ενέκρινε την υποψηφιότητά του το 2022.

Πλέον, ο Βανς, πρώην επιχειρηματίας, βετεράνος και συγγραφέας, έχει υιοθετήσει τη λαϊκιστική ατζέντα του πρώην προέδρου.

Ο Βανς, ένα σχετικά «φρέσκο» πρόσωπο, μπήκε στο Κογκρέσο με τη βοήθεια του Τραμπ, η υποστήριξη του οποίου τον βοήθησε να κερδίσει έναν επίμαχο αγώνα το 2022.

Στη Γερουσία, ο Βανς ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και συχνά ψηφίζει πιστά στα συμφέροντα του πρώην προέδρου. Αντιτάχθηκε σε ένα νομοσχέδιο για την Ουκρανία νωρίτερα φέτος, υιοθετώντας την κριτική του Τραμπ για παροχή περισσότερης βοήθειας. Έχει επίσης στενή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Η ανακοίνωση του Τραμπ

«Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Πολιτείας του Οχάιο. Ο Τζέι Ντι υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Οχάιο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν εκδότης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association.

Το βιβλίο του J.D., "Hillbilly Elegy", έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας. Ο Τζέι Ντι είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα…

Ως Αντιπρόεδρος, ο Τζέι Ντι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Σύνταγμά μας, θα σταθεί δίπλα στα στρατεύματά μας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να με βοηθήσει να ΚΑΝΩ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Συγχαρητήρια στον γερουσιαστή, τη σύζυγό του, Ούσα, η οποία επίσης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Yale, και τα τρία όμορφα παιδιά τους».

trump.jpg

Προβάδισμα Τραμπ στην Πενσιλβάνια και του Μπάιντεν στη Βιρτζίνια, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια, αλλά ο Δημοκρατικός πρόεδρος προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times / Sienna College που διενεργήθηκε σε αυτές τις δύο πολιτείες στο διάστημα 9-11 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα (15/7).

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το Σάββατο, δείχνει ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στην Πενσιλβάνια (48% έναντι 44%), ενώ ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προβάδισμα βραχείας κεφαλής στη Βιρτζίνια (46% έναντι 44%).

Στη δημοσκόπηση της Πενσιλβάνιας συμμετείχαν 872 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε 3,7%. Αντίστοιχα, στη Βιρτζίνια 661 πολίτες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος να υπολογίζεται σε 4,2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ