ΚΟΣΜΟΣ

Ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς είναι ο «εκλεκτός» αντιπρόεδρος του Τραμπ

O Τζέι Ντι Βανς, γερουσιαστής του Οχάιο, ανακοινώθηκε επίσημα ως αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ

(AP Photo/Stefan Jeremiah)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Τζέι Ντι Βανς ως αντιπρόεδρό του, αφού ο ίδιος πήρε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε την είδηση ​​στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ανακοινώνοντας ότι ο Βανς, ο γερουσιαστής του Οχάιο, είναι «το πιο κατάλληλο άτομο για να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η ανακοίνωση του Τραμπ

«Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο Γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Πολιτείας του Οχάιο. Ο Τζέι Ντι υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το State University του Οχάιο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν εκδότης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association.

Το βιβλίο του J.D., "Hillbilly Elegy", έγινε ένα από τα σημαντικότερα μπεστ σέλερ και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας. Ο Τζέι Ντι είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί στους ανθρώπους για τους οποίους πολέμησε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα…

Ως Αντιπρόεδρος, ο Τζέι Ντι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Σύνταγμά μας, θα σταθεί δίπλα στα στρατεύματά μας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να με βοηθήσει να ΚΑΝΩ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Συγχαρητήρια στον γερουσιαστή, τη σύζυγό του, Ούσα, η οποία επίσης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Yale, και τα τρία όμορφα παιδιά τους».

Σημεία-κλειδιά για τον Τζέι Ντι Βανς

Ο Ρεπουμπλικανός από το Οχάιο Τζέι Ντι Βανς έχει… παρελθόν με τον Τραμπ, στον οποίο ασκούσε έντονη κριτική το 2016, ενώ έξι χρόνια μετά, ο Τραμπ αναφέρθηκε ταπεινωτικά δημοσίως για εκείνον, παρότι στο μεταξύ ο Βανς ενέκρινε την υποψηφιότητά του το 2022.

Πλέον, ο Βανς, πρώην επιχειρηματίας, βετεράνος και συγγραφέας, έχει υιοθετήσει τη λαϊκιστική ατζέντα του πρώην προέδρου.

Ο Βανς, ένα σχετικά «φρέσκο» πρόσωπο, μπήκε στο Κογκρέσο με τη βοήθεια του Τραμπ, η υποστήριξη του οποίου τον βοήθησε να κερδίσει έναν επίμαχο αγώνα το 2022.

Στη Γερουσία, ο Βανς ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και συχνά ψηφίζει πιστά στα συμφέροντα του πρώην προέδρου. Αντιτάχθηκε σε ένα νομοσχέδιο για την Ουκρανία νωρίτερα φέτος, υιοθετώντας την κριτική του Τραμπ για παροχή περισσότερης βοήθειας. Έχει επίσης στενή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης