ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: «O δράστης φαίνεται πως έδρασε μόνος του» λέει το FBI

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: «O δράστης φαίνεται πως έδρασε μόνος του» λέει το FBI

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν την απόπειρα εναντίον του στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια

AP Photo/Evan Vucci

Για τα ενότερα στοιχεία που προέκυψαν αναφορικά με τον δράστη της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενημέρωσε τον τύπο ο διευθυντής του FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με τον Γενικό Εισαγγελέα Μέρικ Γκάρλαντ.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Κέβιν Ρότζεκ, είπε ότι φαίνεται ότι «ο δράστης έδρασε μόνος του» και ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια.

«Δεν έχουμε στοιχεια να συχετίζει τη δράση του ενόπλου με κάποια συγκεκριμένη ιδeολογία», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια.

Όπως σημείωσε ότι οι ομάδες ερευνών, συνεχίζουν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος στο Μπάτλερ, ενώ οι πράκτορες εξακολουθούν να «χτενίζουν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ενόπλου.

Το όπλο, επιβεβαίωσε, ήταν ένα τουφέκι τύπου AR που αγοράστηκε νόμιμα από τον πατέρα του Κρουκς. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν δόθηκε στον Κρουκς το όπλο ή αν το πήρε χωρίς την άδεια του πατέρα του.

Επίσης, μια ύποπτη συσκευή που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του υπόπτου εξακολουθεί να εξετάζεται στα εργαστήρια του FBI.

Ένας άλλος αξιωματούχος του FBI είπε ότι το περιστατικό διερευνάται επίσης ως πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας.

Δεν είχε προβλήματα ψυχικής υγείας

Στην ενημέρωση ο ειδικός πράκτορας του FBI Κέβιν Ρόζεκ είπε ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Κρουκς έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το FBI επικεντρώνεται επί του παρόντος στα κίνητρα του Κρους, ιδιαίτερα μέσω των social media του.

«Δεν έχουμε δει τίποτα απειλητικό», πρόσθεσε. «Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Το FBI εξακολουθεί να «εργάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση» στο τηλέφωνο του το οποίο εστάλη σε εργαστήριο του FBI στη Βιρτζίνια.

Πρόσφατες επικοινωνίες δεν αποκάλυψαν τίποτα ως προς τα κίνητρά του ή ένα μεγαλύτερο σχέδιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του FBI, σύμφωνα με το BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ