ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κατά Τραμπ: Τετ α τετ με τον δράστη ήρθε αστυνομικός – Τον άφησε, όταν τον απείλησε

Η ασφάλεια του Τραμπ προσπαθεί να τον φυγαδεύσει μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

(AP Photo/Gene J. Puskar)

Μια νέα αποκάλυψη για την απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Washington Post.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο σερίφης της κομητείας Μπάτλερ, Μαικλ Σλουπ, είπε ότι ένας αστυνομικός του τοπικού τμήματος της Πενσιλβάνια είδε τον ένοπλο λίγο προτού πυροβολήσει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στη συγκέντρωση του Σαββάτου, αλλά δεν κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σλουπ, ο αστυνομικός εξέταζε την περιοχή αφού υπήρξαν αιτήματα από τις Αρχές για τον εντοπισμό ενός ύποπτου ατόμου.

«Η αστυνομία απάντησε και προσπάθησε να βρει τον τύπο, έψαξε την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει. Είπαν, λοιπόν, ας δοκιμάσουμε στην ταράτσα», είπε ο Σλουπ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο αξιωματικός ανέβηκε στην ταράτσα όπου ήρθε σε οπτική επαφή με τον ένοπλο, ο οποίος είδε επίσης τον αστυνομικό. Τότε ο δράστης έστρεψε το όπλο του κατά του αστυνομικού.

«Τον άφησε γιατί δεν ήθελε να σκοτωθεί», είπε ο Σλουπ. Τότε ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το CNNi, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ο δράστης στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε έξω από την εκδήλωση από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, οι οποίες θεώρησαν ότι ενεργούσε ύποπτα κοντά στους ανιχνευτές μετάλλων.

Οι Αρχές έδωσαν στη συνέχεια σήμα μέσω του ασυρμάτου να τον παρακολουθούν και αυτές οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν επίσης στη Μυστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την πηγή. Η Μυστική Υπηρεσία δεν επιτρέπει την ύπαρξη όπλων εντός των αποκλεισμένων περιοχών οποιασδήποτε εκδήλωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον ένοπλο να μετακινείται από ταράτσα σε ταράτσα

Αν και οι πληροφορίες για το περιστατικό παραμένουν συγκεχυμένες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος που μίλησε στο BBC δήλωσε ότι προσπάθησε μάταια να ενημερώσει την αστυνομία και τη Μυστική Υπηρεσία για έναν πιθανό ελεύθερο σκοπευτή που ανέβηκε σε στέγη κτιρίου έξω από την περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον χώρο που διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ο Μπεν Μέισερ βρισκόταν κατά μήκος ενός φράχτη όταν είδε «τον τύπο να κινείται από στέγη σε στέγη. (Είπα) σε έναν αξιωματικό ότι (ο φερόμενος ως δράστης) ήταν στην ταράτσα», σύμφωνα με το KDKA θυγατρικό του CNNi.

«Όταν γύρισα για να επιστρέψω εκεί που βρισκόμουν, ήταν όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και τότε ήταν απλώς χάος, και όλοι φύγαμε τρέχοντας, και αυτό ήταν», συνέχισε ο Μέισερ.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο BBC είδε τον ένοπλο στη στέγη πριν από τους πυροβολισμούς.

«Πιθανότατα πέντε έως επτά λεπτά από την ομιλία του Τραμπ, από όσο υπολογίζω, δεν έχω ιδέα, ξέρετε, παρατηρήσαμε έναν τύπο να σέρνεται στην οροφή του κτηρίου δίπλα μας, λίγα μέτρα μακριά μας. Στεκόμαστε λοιπόν εκεί και δείχνουμε τον τύπο που σέρνεται στην οροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ο ρεπόρτερ τον ρώτησε αν κρατούσε όπλο, απάντησε:

«Είχε τουφέκι, τον βλέπαμε καθαρά με τουφέκι. Απόλυτα».

«Τον δείχνουμε, η αστυνομία είναι εκεί κάτω τρέχοντας στο έδαφος. Τους λέμε υπάρχει ένας τύπος στην ταράτσα με ένα τουφέκι. Και η αστυνομία ήταν σαν: Τι; Ξέρετε, σαν να μην ήξεραν τι συνέβαινε», συνέχισε.

«Και το επόμενο πράγμα που σκέφτομαι από μέσα μου, είναι γιατί ο Τραμπ μιλάει ακόμα; Γιατί δεν τον τράβηξαν από τη σκηνή;».

Στην ερώτηση του ρεπόρτερ αν οι πυροβλισμοί έπεσαν από εκεί, εκείνος απάντησε καταφατικά: «Εκατό τα εκατό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως τον υπέδειξαν στις Μυστικές Υπηρεσίες για δύο-τρία λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης