ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την απόπειρα κατά Τραμπ - «Αρχικά νόμισα ότι ήταν πυροτεχνήματα»

To συσκεντρωμένο πλήθος την ομιλία του Τραμπ

AP Photo/Gene J. Puskar

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να καταλάβουν οι παριστάμενοι στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ, όπου εκδηλώθηκε η απόπειρα δολοφονίας του, ότι ο ήχος που άκουσαν ήταν όπλο και όχι κάτι άλλο. 

Ο 37χρονος Σέιν Τσέσερ, που καθόταν ακριβώς πίσω από τον Τραμπ, δήλωσε ότι «ακούστηκε κάτι σαν «ποπ, ποπ, ποπ» Πίστεψα ότι ήταν φάρσα, πυροτεχνήματα. Μετά συνειδητοποίησα την πραγματικότητα πολύ γρήγορα όταν ο πρόεδρος Τραμπ έπεσε κάτω και η Μυστική Υπηρεσία παρενέβη και ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παιδιά που βρίσκονταν κοντά του άρχισαν να φωνάζουν. «Όλοι πανικοβλήθηκαν, ήταν χάος».

Ο Τσέσερ, που είχε πάει στο Μπάτλερ για να παρακολουθήσει τον Τραμπ από το Πίτσμπουργκ, εξήγησε ότι η θέα των τρομαγμένων παιδιών γύρω του τον ώθησε να προσευχηθεί. Μόλις ξεκίνησε, τον ακολούθησαν κι άλλοι.

«Ήταν μια τόσο δυνατή στιγμή. Πιστεύω ότι προσέφερε ηρεμία σε πολλούς ανθρώπους».

Η 66χρονη Έριν Ότενράιθ δήλωσε ότι «καθόμουν στη μέση της πρώτης σειράς. Ήμουν ακριβώς μπροστά» από τον Τραμπ τη στιγμή των πυροβολισμών.

«Τον κοιτούσα. Μετά άκουσα τους πυροβολισμούς. Νόμισα ότι ήταν για την 4η Ιουλίου», όμως πρόσθεσε ότι, όταν το πλήθος είδε τους πράκτορες να πηδούν στη σκηνή και να περικυκλώνουν τον πρώην πρόεδρο, «καταλάβαμε ότι πρόκειται πραγματικά για πυροβολισμούς».

Ο Μπεν Μέισερ βρισκόταν έξω από την περίμετρο ασφαλείας της προεκλογικής συγκέντρωσης, όταν παρατήρησε δύο μέλη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης να αναζητούν κάποιον. Ο 41χρονος άρχισε να ερευνά επίσης την περιοχή.

«Είδα έναν τύπο στη στέγη, είπα στον αστυνομικό ότι βρίσκεται εκεί. Πήγε να τον αναζητήσει», πρόσθεσε. Ο Μέισερ δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τον άνδρα στη στέγη, αλλά είδε ότι φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι.

Άλλοι παριστάμενοι καταφέρθηκαν εναντίον των διοργανωτών της εκδήλωσης και κατήγγειλαν τα κενά ασφαλείας.

«Καταπληκτικός τρόπος να οργανώνετε περίμετρο ασφαλείας», είπε ειρωνικά μια γυναίκα.

Κάποιοι είχαν πέσει στα γόνατα και προσεύχονταν.

«Όταν τον πήραν (σ.σ. τον Τραμπ) είχα την εντύπωση ότι ήθελαν να τον απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό και ότι εκείνος ήθελε να μείνει. Ύψωσε τη γροθιά για να τη δούμε όλοι», δήλωσε ο 59χρονος Μπλέικ Μαρνέλ που καθόταν στην πρώτη σειρά.

«Είναι μια απίστευτα θλιβερή ημέρα», συνέχισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης