ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα κατά Τραμπ: Τα κίνητρα του 20χρονου Μάθιου Κρουκς αναζητά το FBI

Από την συνέντευξη τύπου του FBI για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

AP Photo/Sue Ogrocki

Το κίνητρο του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς που πυροβόλησε κατά του Ντόναλντ Τραμπ, το αν έδρασε μόνος και το πώς κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας και τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το FBI ο δράστης είναι ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια».

«Αυτή παραμένει μια ενεργή και συνεχιζόμενη έρευνα» κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτείες ο Κρουκς ήταν καταγεγραμμένος ως υποστηρικτής των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο το 2021 είχε κάνει μια μικρή δωρεά σε ομάδα που στήριξε το κόμμα των Δημοκρατικών το 2021.

To Μπέθελ Παρκ είναι μια πόλη σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Τι λέει το FBI

Από την επίθεση, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ενώ ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Και τα τρία θύματα είναι ενήλικες και άνδρες.

Ωστόσο ο αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ενεργή απειλή.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ένοπλος μπόρεσε να πυροβολήσει αρκετές φορές. Ένας δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μπόρεασαν να καταλάβουν ότι υπήρχε ένοπλος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί με τον εκπρόσωπο του FBI να δηλώνει ότι έτσι έγινε.

Ο ίδιος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είναι σε επικοινωνία και έχουν μπει στο μικροσκόπιο «τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας»

«Η έρευνα θα είναι μακροχρόνια», κατέληξε.

Το χρονικό της απόπειρας

Ο 78χρονος Τραμπ μόλις είχε ξεκινήσει την ομιλία του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αμέσως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έπιασε το δεξί του αυτί, ενώ αίματα γέμισαν το πρόσωπό του. Στη συνέχεια κοίταξε το χέρι του και έπεσε στα γόνατα προτού μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας σπεύσουν γύρω του για να τον προστατεύσουν.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε όρθιος ξανά περίπου ένα λεπτό αργότερα, με το καπελάκι του με το σύνθημα «Make America Great Again» να έχει πέσει, ενώ ακούστηκε να λέει προς τους πράκτορες «περιμένετε, περιμένετε», προτού υψώσει τη γροθιά του καθώς τον οδηγούσαν σε ένα μαύρο SUV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης