ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Χαμάς κατά Νετανιάχου: «Θέλει να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες»

Πυρά Χαμάς κατά Νετανιάχου: «Θέλει να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες»

Από το σημείο του ισραηλινού χτυπήματος

AP Photo/Jehad Alshrafi

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως έχει βαλθεί να εμποδίσει τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ενώ βαρύς είναι ο απολογισμός από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο (13/7). 

Ο Χανίγια, κατηγόρησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως έχει βαλθεί να εμποδίσει τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με τις «ειδεχθείς σφαγές» που διαπράττουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς κάλεσε τους διεθνείς μεσολαβητές να ενεργήσουν έπειτα από δυο βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακο οι οποίοι, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε καθορισμένη ανθρωπιστική περιοχή.

Περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σε μια επίθεση που σύμφωνα με το Ισραήλ είχε στόχο τον ανώτερο ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα.

Το χτύπημα έπληξε την περιοχή Αλ Μαουάσι κοντά στο Χαν Γιουνίς, την οποία ο ισραηλινός στρατός έχει χαρακτηρίσει ως ανθρωπιστική ζώνη.

Αυτόπτης μάρτυρας στην αλ-Μαουάσι δήλωσε στο BBC ότι το σημείο του πλήγματος έμοιαζε σαν να είχε χτυπηθεί από «σεισμό».

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν καμένα συντρίμμια και αιμόφυρτους τραυματίες να φορτώνονται σε φορεία.

Οι άνθρωποι φαίνονται να προσπαθούν απεγνωσμένα να διαλέξουν με τα χέρια τους τα συντρίμμια ενός μεγάλου κρατήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ