ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Έφτασαν τους 38.443 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη του πολέμου

Γάζα: Έφτασαν τους 38.443 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη του πολέμου
ΑΠΕ ΜΠΕ

Τουλάχιστον 38.443 Παλαιστίνιοι νεκροί και 88.841 τραυματίες από την εισβολή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από την τρομοκρατική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (13/7) το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Μόνοι από την σημερινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289.

Πάντως σε πρόσφατη έκθεση του The Lancet που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Καταμετρώντας τους νεκρούς στη Γάζα: Δύσκολο αλλά αναγκαίο», εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ίσως να ξεπερνούν τους 186.000.

Ο πραγματικός αριθμός πιθανότατα περιλαμβάνει χιλιάδες ακόμη παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια και όσους έχουν υποκύψει στις συνέπειες του πολέμου, όπως ο υποσιτισμός, οι ασθένειες και η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης.

Επιπλέον, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, το 35% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε καταστραφεί, επομένως ο αριθμός των σορών που εξακολουθούν να είναι θαμμένοι στα ερείπια είναι πιθανότατα σημαντικός, με εκτιμήσεις πάνω από 10.000», ανέφερε.