ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με το τόξο

Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με το τόξο

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας στη Βρετανία

(Hertfordshire Police/via AP)

Συνελήφθη ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ από την περιοχή του Ενφιλντ που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία τριών γυναικών με τόξο στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε τραυματισμένος σε ένα νεκροταφείο κοντά στο σπίτι του και λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έπεσαν πυρά από αστυνομικούς.

Τα τρία θύματα της άγριας δολοφονίας είναι η σύζυγος και οι δύο κόρες του διάσημου σχολιαστή αγώνων του BBC Five Live, Τζον Χαντ.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 09/07. Αστυνομία και νοσηλευτές κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Χαντ στο Bushey του Χερτφορντσάιρ, μετά από αναφορές ότι τρεις γυναίκες βρέθηκαν με σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Χαντ εκτιμάται ότι δούλευε εκείνη την ώρα, και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, όπου κάλεσε σε βοήθεια. Οι τρεις γυναίκες κατέληξαν λίγο αργότερα στο τόπο του εγκλήματος, παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών να τις επαναφέρουν.

Σύμφωνα με τον Τζον Σίμπσον, τον αρχηγό της αστυνομίας του Χερτφορντσάιρ, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» εναντίον των θυμάτων, που κατά πάσα πιθανότητα γνώριζαν τον δράστη. Μετά το έγκλημα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και η αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σε σημείωμα που έστειλε στο προσωπικό, το BBC αναφέρει σχετικά με τη δολοφονία: «Τα νέα σήμερα για την οικογένεια του Τζον Χαντ είναι θλιβερά. Οι σκέψεις μας είναι με τον Τζον και την οικογένειά του σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή και θα του παρέχουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε».

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε, σε ανάρτησή της στο Χ, αυτή την επίθεση «βαθιά σοκαριστική».

Η κατοχή μιας βαλλίστρας δεν απαιτεί την έκδοση συγκεκριμένης άδειας στη Βρετανία, όμως είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς ένα τέτοιο όπλο δημοσίως, χωρίς κάποιο λογικό κίνητρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ