ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η σύζυγος και οι κόρες σχολιαστή αγώνων του BBC, τα θύματα της δολοφονίας με τόξο

Βρετανία: Η σύζυγος και οι κόρες σχολιαστή αγώνων του BBC, τα θύματα της δολοφονίας με τόξο

Κορδέλα της αστυνομίας

(AP Photo/Alastair Grant)

Η σύζυγος και οι δύο κόρες του διάσημου σχολιαστή αγώνων του BBC Five Live, Τζον Χαντ είναι τα τρία θύματα της άγριας δολοφονίας στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι οπλισμένος με τόξο και επικίνδυνος.

Αστυνομία και νοσηλευτές κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Χαντ στο Bushey του Χερτφορντσάιρ, μετά από αναφορές ότι τρεις γυναίκες βρέθηκαν με σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Χαντ εκτιμάται ότι δούλευε εκείνη την ώρα, και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα μόλις επέστρεψε στο σπίτι του. Οι τρεις γυναίκες κατέληξαν λίγο αργότερα στο τόπο του εγκλήματος, παρά τις προσπάθειες των νοσηλευτών να τις επαναφέρουν.

Η αστυνομία αναζητά τον 26χρονο Κάιλ Κλίφορντ από την περιοχή του Ενφιλντ που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία που έλαβε χώρα την Τρίτη 09/07.

Britain Women Killed

Ο ύποπτος που αναζητείται από τις Αρχές

(Hertfordshire Police/via AP)

Σύμφωνα με τον Τζον Σίμπσον, τον αρχηγό της αστυνομίας του Χερτφορντσάιρ, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» εναντίον των θυμάτων και προτρέπουν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον ύποπτο, που «θα μπορούσε να είναι οπλισμένος με μία βαλλίστρα».

Απευθυνόμενος στον ύποπτο, τον κάλεσε να «έλθει σε επικοινωνία με την αστυνομία».

Σε σημείωμα που έστειλε στο προσωπικό, το BBC αναφέρει σχετικά με τη δολοφονία: «Τα νέα σήμερα για την οικογένεια του Τζον Χαντ είναι θλιβερά. Οι σκέψεις μας είναι με τον Τζον και την οικογένειά του σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή και θα του παρέχουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε».

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε, σε ανάρτησή της στο Χ, αυτή την επίθεση «βαθιά σοκαριστική».

Η κατοχή μιας βαλλίστρας δεν απαιτεί την έκδοση συγκεκριμένης άδειας στη Βρετανία, όμως είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς ένα τέτοιο όπλο δημοσίως, χωρίς κάποιο λογικό κίνητρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ