ΚΟΣΜΟΣ

Το νησί με τις νεκρές κούκλες: Το πιο ανατριχιαστικό αξιοθέατο του Μεξικού

Το νησί με τις νεκρές κούκλες: Το πιο ανατριχιαστικό αξιοθέατο του Μεξικού

Κούκλες κρέμονται από δέντρα στο Island of the Dead Dolls στο Xochimilco της Πόλης του Μεξικού, Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Μια σεβαστή ωδή στη μετά θάνατον ζωή ή ένας σκοτεινός τουριστικός προορισμός;

Ο φόβος για τις κούκλες, είναι κάτι που πολλοί μπορούν να καταλάβουν, πιθανότατα συνδεδεμένος με την απόκοσμη ιδέα του κινηματογραφικού τρόμου. Οι κούκλες προκαλούν συχνά μια βαθιά αίσθηση ανησυχίας, ίσως επειδή η κινηματογραφική βιομηχανία τις χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό για να υποκινεί τον φόβο. Ωστόσο, από αντικειμενική σκοπιά, οι κούκλες είναι απλώς αντικείμενα που προορίζονται για να απολαύσουν τα παιδιά. Κάπου στη μέση αυτών των προοπτικών βρίσκεται το Νησί με τις νεκρές κούκλες στο Μεξικό.

Το νησί υπάρχει σε ένα βασίλειο πέρα ​​από πνευματικές και παραφυσικές εικασίες και είναι διαποτισμένο με ένα οδυνηρό παρασκήνιο. Ο μύθος υποδηλώνει ότι ένας άντρας με το όνομα Julian Santana Barrera ζούσε κάποτε μόνος στο νησί. Μια μέρα, ανακάλυψε μια κούκλα να επιπλέει στο κανάλι, πιστεύοντας ότι την άφησε πίσω της μια κοπέλα που είχε πνιγεί. Σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει το πνεύμα της, κρέμασε την κούκλα από ένα δέντρο.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή πράξη σεβασμού σύντομα έγινε δυσοίωνο, ωστόσο, όταν ο Barrera άρχισε να πιστεύει ότι η κούκλα κυριευόταν από το πνεύμα του κοριτσιού. Μάζεψε διάφορες άλλες κούκλες σε μια προσπάθεια να διώξει τα κακά πνεύματα. Φυσικά, οι κούκλες που συνέλεξε δεν ήταν ακριβώς καινούριες και πολλές ήταν πελεκημένες, ραγισμένες, βρώμικες ή τους έλειπαν μέλη.

Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο βαθύ όταν ο Barrera πέθανε το 2001 και βρέθηκε αφού πνίγηκε στο ίδιο σημείο όπου πίστευε ότι το αρχικό κορίτσι είχε πεθάνει. Η ιστορία του νησιού των κούκλων παρέμεινε σχετικά υποτιμημένη μέχρι που ο Emilio Fernández αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως τοποθεσία για τη ρομαντική του ταινία María Candelaria. Ωστόσο, η τοποθεσία άνοιξε στο κοινό μετά το θάνατο του Barrera και σύντομα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέρρεαν για να πάρουν μια γεύση από το μέρος που κάποτε ανήκε στον μυστηριώδη συλλέκτη.

Για όσους το επισκεφτούν, υπάρχουν τρεις καλύβες και ένα μουσείο που παρουσιάζει αντικείμενα και άρθρα για τον Barrera και το νησί. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι όλες οι κούκλες είναι ακόμα εκεί, κρέμονται από δέντρα και εκτίθενται σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένης της Agustina, η οποία λέγεται ότι ήταν η αγαπημένη του Barrera.

Φυσικά, η ιστορία πίσω από το νησί και το αίνιγμα γύρω από αυτό έχει προκαλέσει πολλούς ερευνητές παραφυσικών να έλκονται από την πνευματική του πλευρά. Κάποιοι έχουν αναφέρει ακόμη και περίεργες εμπειρίες, όπως κούκλες που κινούνται, μάτια που ανοιγοκλείνουν ή κάποιες ψιθυρίζουν μεταξύ τους. Εάν οι ιστορίες είναι αληθινές, έχει σημειωθεί πολλή τραγωδία σε αυτό το κανάλι, επομένως η αγορά ιστοριών για τα φαντάσματα δεν είναι πολύ δύσκολη προσπάθεια, ανάλογα με το αν πιστεύετε ή όχι.

Από το 2001, το νησί αποτελεί επίκεντρο έρευνας τόσο για τους πιστούς στη μετά θάνατον ζωή όσο και για εκείνους που ενδιαφέρονται για την νοσηρή αφήγησή του. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί, αλλά το αν κάποιος θα μάθει ποτέ όλη την αλήθεια για αυτή τη συναρπαστική τοποθεσία παραμένει αβέβαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ