ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Το αεροδρόμιο Μαλπένσα θα μετονομαστεί σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 

AP Photo/Alessandra Tarantino

Στον Καβαλιέρε θα είναι αφιερωμένο το αεροδρόμιο Μαλπένσα, έξω από το ΜΙλάνο καθώς θα μετονομαστεί σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι» στη μνήμη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, επιχειρηματία και ιδρυτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2023.

Eίχε γίνει σχετικό αίτημα πριν από ένα χρόνο από την Περιφέρεια της Λομβαρδίας και την μετονομασία του ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, ο Σαλβίνι το ανακοίνωσε σε εκδήλωση στην Απουλία.

«Μόλις σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Enac (Εθνικού Φορέα για την Πολιτική Αεροπορία) ενέκρινε το αίτημα της Περιφέρειας Λομβαρδίας που υποβλήθηκε πέρυσι για την ονομασία του αεροδρομίου της Μαλπένσα με το όνομα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και επειδή η υπογραφή και η απόφαση εναπόκειται στη συνέχεια στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, πιστεύω πραγματικά ότι θα συμφωνήσει», ανέφερε χαριτολογώντας ο υπουργός Σαλβίνι.

«Πρόκειται για δίκαιο φόρο τιμής. Μια σημαντική αναγνώριση, μετά και από την απόφασή μας να δώσουμε το όνομα του Καβαλίερε στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου μας», συμπλήρωσε ο Ατίλιο Φοντάνα, πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις για την απόφαση Σαλβίνι να «τιμήσει τον βασιλιά των Μπούνγκα - Μπούνγκα», όπως φαίνεται χαρακτηριστικά σε δημοσιεύματα στα social media:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης