ΚΟΣΜΟΣ

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Λάμι

Ο νέος βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. AP Photo/Thomas Krych

Έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε σήμερα (5/7) ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι στην πρώτη του δήλωση μετά τον διορισμό του από τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Ο Λάμι είπε ότι «στηρίζει την άμεση κατάπαυση του πυρός» και τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων.

«Όλοι μας θέλουμε να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός και θα κάνω ό,τι μπορώ διπλωματικά για να υποστηρίξω τον Τζο Μπάιντεν στην επίτευξη αυτής της κατάπαυσης του πυρός» τόνισε στις δηλώσεις του από το Φόρεϊν Όφις.

Οπως μεταδίδει το BBC, o νέος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε επίσης σχετικά με την επιτυχία των φιλοπαλαιστινιακών υποψηφίων, οι οποίοι κέρδισαν αρκετές έδρες, καθώς απευθύνθηκαν σε ψηφοφόρους οργισμένους με τη στάση των Εργατικών για τον πόλεμο στη Γάζα.

Τόνισε ότι το κόμμα «αναγνωρίζει την αγωνία των κοινοτήτων που είδαν τις σκηνές φρίκης από τη Γάζα».

«Θέλουμε επίσης να επιστρέψουν οι όμηροι και θέλουμε να φτάσει απρόσκοπτα η βοήθεια στη Γάζα και πρέπει τελικά να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης των δύο κρατών και να έχουμε μια σαφή πορεία προς την πρόοδο»».

Πέντε από τους υποψηφίους των Εργατικών που έκαναν προεκλογική εκστρατεία με φιλοπαλαιστινιακές πλατφόρμες κέρδισαν έδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης