ΚΟΣΜΟΣ

«Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί»: Με ένα «πι» το μήνυμα του Economist στον Λευκό Οίκο

«Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί»: Με ένα «πι» το μήνυμα του Economist στον Λευκό Οίκο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίσθηση προκαλεί το απαξιωτικό για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Economist το οποίο με μια φωτογραφία ενός «πι» (το βοηθητικό αντικείμενο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα), τον καλεί να αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας.

Το κείμενο συνοδεύεται από τον τίτλο «Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί» και στέκεται στο πρόσφατο ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου με τον Ντόναλντ Τράμπ.

Capture.png

Το δημοσίευμα του Economist για τον Μπάιντεν

screen grab / Economist



«Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο να παλεύει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική» τονίζεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Στο σχετικό κείμενο επίσης, αναφέρεται ότι η εκστρατεία του προσπαθεί να «αρνηθεί αυτό που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα ίδια τους τα μάτια», με αποτέλεσμα, «να τεθεί ο Λευκός Οίκος στο χέρι του Ντόναλντ Τραμπ».

Σειμειώνεται επίσης, ότι πολλοί Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να τον καλούν ανοιχτά να αποχωρήσει», και ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ «προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ του ανίκανου και του απερίγραπτου.

«Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο», καταλήγει το κείμενο.

Νέο ολίσθημα Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον εαυτό του «μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Ένα ακόμη φάουλ από τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν μπερδεύει ξανά τα λόγια του και λέει δημοσίως ότι είναι «περήφανος» που είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο».

Το τελευταίο αυτό ολίσθημα δίνει τροφή στους επικριτές του που ζητούν μετ' επιτάσεως την απόσυρσή του από την προεκλογική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στο WURD της Φιλαδέλφεια, ακούγεται να λέει: «Είμαι περήφανος, όπως είπα, που είμαι η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα... που υπηρέτησε με έναν μαύρο Πρόεδρο», στο ηχητικό που έχει δημοσιεύσει ο Independent.

Προφανώς ο 81χρονος πρόεδρος αναφερόταν στην Καμάλα Χάρις και τον διορισμό της ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μπερδεύοντας ωστόσο τα λόγια του και τη θέση που κατείχε ο ίδιος, όταν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στην κυβέρρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ