ΚΟΣΜΟΣ

«Τα θαλάσσωσα στο ντιμπέιτ, θα το πάω μέχρι τέλους», λέει ο Μπάιντεν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

«Τα θαλάσσωσα στο ντιμπέιτ, θα το πάω μέχρι τέλους», λέει ο Μπάιντεν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. 

AP Photo

Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους για την επανεκλογή του στην προεδρία δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του παραδέχεται ότι τα θαλάσσωσε στο ντιμπέιτ και ζητεί από τους ψηφοφόρους να τον κρίνουν για το σύνολο της μέχρι τώρα θητείας του.

«Είχα μία άσχημη νύχτα. Και η αλήθεια είναι ότι… τα θαλάσσωσα. Έκανα ένα λάθος. Αυτά τα 90 λεπτά πάνω στη σκηνή. Δείτε τι έχω κάνει τριάμισι χρόνια», δηλώνει ο Μπάιντεν.

Η δήλωση αυτή έρχεται 24 ώρες αργότερα όταν οι New York Times σε δημοσίευμά τους ανέφεραν πληροφορίες ότι ο νύν πρόεδρος των ΗΠΑ εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτη του ότι έχει σκοπό να αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας.

Με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 4ης Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Υποδέχεται πολίτες στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ενώ μία μέρα μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ABC και θα μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Ουισκόνσιν.

«Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. Θα παραμείνει στην κούρσα. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Θα παραμείνει στην κούρσα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ο Καρίν Ζαν Πιερ.

Με τα αμερικανικά μέσα να κάνουν λόγο για κρίσιμα 24ωρα για το πολιτικό μέλλον του Μπάιντεν, βέβαιος ότι τον έχει βγάλει εκτός μάχης εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ σε βίντεο, που έχει διαρρεύσει και στο οποίο αναφέρεται με άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο στον Αμερικανό πρόεδρος όσο και στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. «Είναι ένας γέρικος διαλυμένος σωρός από σκ…Είναι έτοιμος να παραιτηθεί… τον έβγαλα από την μέση και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την Κάμαλα (Χάρις). Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη… Είναι τόσο αξιολύπητη, τόσο κακή», αναφέρετε στο βίντεο.

Κι ενώ δεύτερος βουλευτής των Δημοκρατικών ζητεί από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, τον Αμερικανό πρόεδρο στηρίζουν Δημοκρατικοί κυβερνήτες μετά τη συνάντησή τους μαζί του, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία για την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ.

«Είναι κατάλληλος για το αξίωμα. Ο πρόεδρος μας υπηρετεί τριάμισι χρόνια, έχει υπομείνει ό,τι έχουμε όλοι υπομείνει. Ουδείς αρνείται, ότι τη Πέμπτη το βράδυ είχε μία κακή εμφάνιση…. Αλλά αυτό δεν αυτό που πιστεύω», σημειώνει ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουολς.

Δημοσκόπηση των New York Times, που διεξήχθη μετά το ντιμπέιτ, δείχνει ό,τι Ντοναλντ Τραμπ αύξησε το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες, στο 49% έναντι 43% του Τζο Μπάιντεν. Ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS, ο πρωην πρόεδρος προηγείται με 50% έναντι 48% του αντιπάλου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ