ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση Μπάιντεν για την κούρσα των εκλογών: Κανείς δεν με διώχνει, μένω στη μάχη και θα νικήσουμε

Απάντηση Μπάιντεν για την κούρσα των εκλογών: Κανείς δεν με διώχνει, μένω στη μάχη και θα νικήσουμε

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Gerald Herbert

Αποφασισμένος να συνεχίσει την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου παρά τις όλο και πιο δυνατές φωνές μέσα στο κόμμα που του ζητούν να αποσυρθεί εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, που το βράδυ της Τετάρτης (3/7) απάντησε δυναμικά στις φήμες περί απόσυρσής του.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Time, σε τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της εκστρατείας του είπε ότι «κανένας δεν με σπρώχνει προς την έξοδο» και συνέχισε:

«Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο καθαρά γίνεται: Θα κατέβω στις εκλογές». Και πρόσθεσε: «Μένω σε αυτόν τον αγώνα ως το τέλος και θα κερδίσουμε».

Φούντωσαν τα σενάρια παραίτησης

«Φωτιές» άναψε στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, ένα δημοσίευμα των New York Times, που ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την κούρσα της προεδρίας των ΗΠΑ και μπορεί ο Λευκός Οίκος να έσπευσε να διαψεύσει, όμως, δημοσιεύματα από κορυφαία αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει θέμα.

Συγκεκριμένα, μια σειρά δημοσιευμάτων από CNNi, Bloomberg, αλλά και το Reuters, δίνουν συνέχεια στις φήμες για πρόωρη εγκατάλειψη της «μάχης» από τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ που μόλις την περασμένη εβδομάδα... απογοήτευσε στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, το Bloomberg που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος, αναφέρει ότι οι δεκάδες Δημοκρατικοί βουλευτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπογράψουν επιστολή απαιτώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποχωρήσει. Μάλιστα, Δημοκρατικοί υποψήφιοι σε παραδοσιακά ασφαλείς δημοκρατικές περιφέρειες κυκλοφορούν ήδη την επιστολή, ανέφερε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας την έκταση που έχει λάβει ο «πανικός» μέσα στο κόμμα. Οι Δημοκρατικοί φέρονται αποφασισμένοι να αναλάβουν δράση καθώς έχουν πανικοβληθεί ότι η υποψηφιότητα Μπάιντεν θα τους κοστίσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Reuters τονίζει ότι η Καμάλα Χάρις είναι η κορυφαία επιλογή για την αντικατάσταση, εφόσον ο πρόεδρος συμφωνήσει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας. Σε μια τέτοια εξέλιξη, η Χάρις θα «κληρονομήσει» τη δομή της εκστρατείας, αλλά και το ταμείο της.

Είχε προηγηθεί βέβαια, η αποκάλυψη των New York Times, με το δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Μπάιντεν φέρεται να είπε σε συνεργάτη του ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την προεκλογική διαδικασία.

449157311_1632731437301483_5819673180789776624_n.jpg

Η διάψευση από τον Λευκό Οίκο

Ακολούθησε, ωστόσο, η διάψευση από τον Λευκό Οίκο: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψεύτικος. Αν οι New York Times μας είχαν δώσει 7 λεπτά να σχολιάσουμε, θα τους το είχαμε πει» απάντησε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Στο πρόγραμμά του Μπάιντεν βρίσκεται μία συνέντευξη που θα δώσει την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, καθώς και προεκλογικές στάσεις σε Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ