ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Τρομοκρατική επίθεση η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο

AP Photo/Olivier Matthys

Σε τρομοκρατική επίθεση αναβαθμίστηκε πλέον η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος πυροβολήθηκε πριν από περίπου ενάμισι μήνα στην πόλη Χάντλοβα  από τον ποιητή Γιουράι Τσίντουλα.

Πλέον οι σλοβακικές αρχές αναθεώρησαν την κατηγοροποίηση της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο και διενεργούν έρευνα για τρομοκρατική επίθεση και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας, δήλωσε σήμερα η εισαγγελία.

Ο Φίτσο αναρρώνει αυτή τη στιγμή από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη όταν δέχθηκε τέσσερις σφαίρες από κοντινή απόσταση, στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από κυβερνητική συνεδρίαση στην πόλη Χάντλοβα, στο κέντρο της χώρας.

Μετά την επίθεση, ο φερόμενος ως δράστης, που ταυτοποιήθηκε από σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο ποιητής Γιουράι Τσίντουλα, 71 ετών, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και προφυλακίστηκε.

Η υπόθεση «κατηγοριοποιήθηκε εκ νέου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ζουζάνα Ντρόμποβα, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

«Ενημερώσαμε σήμερα τον ύποπτο ότι η πράξη του συνιστά πλέον ένα ιδιαιτέρως σοβαρό έγκλημα τρομοκρατικής επίθεσης», πρόσθεσε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες

Ο Φίτσο, 59 ετών, ηγείται τρικομματικού συνασπισμού που αποτελείται από το δικό του λαϊκιστικό, κεντρώο κόμμα Smer-SD, από το κεντρώο κόμμα Hlas και από το κόμμα της άκρας δεξιάς SNS.

Μετά την επίθεση, ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, στο κέντρο της Σλοβακίας, και μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα στις 31 Μαΐου, για κατ’ οίκον ανάρρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης