ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Θα αργήσει η ανάρρωση του πρωθυπουργού Φίτσο

Σλοβακία: Θα αργήσει η ανάρρωση του πρωθυπουργού Φίτσο

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο

AP Photo/Petr David Josek

«Μακρά» αναμένεται να είναι η ανάρρωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε στα μέσα Μαΐου, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ σε νέα ενημέρωση την Τετάρτη (29/5). 

Το νοσοκομείο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η θεραπεία του πρωθυπουργού συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας του είναι «ικανοποιητική».

«Η ανάρρωση του πρωθυπουργού είναι επιτέλους σε καλό δρόμο», είπε ο Κάλινακ, σημειώνοντας ότι «θα είναι υπερβολικά μακρά, επειδή τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά». Ο Φίτσο έχει αρχίσει επίσης να τρώει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού, τον Έρικ Κάλινακ, που ήταν παρών στην επίθεση, «για λίγα χιλιοστά» οι σφαίρες θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει τον Φίτσο στον θάνατο.

«Διάτρηση σε πέντε σημεία υπέστη το λεπτό έντερο»

«Το λεπτό έντερο χτυπήθηκε με τέτοιο τρόπο που υπέστη διάτρηση σε πέντε σημεία, όμως οι γιατροί έκαναν θαύματα» ανέφερε, σύμφωνα με τον ιστότοπο postoj.sk. «Αν είχε χτυπηθεί κάποιο όργανο ζωτικής σημασίας, θα ήταν μοιραίο» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Φίτσο δέχτηκε επίθεση από έναν ένοπλο, στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε τους υποστηρικτές του, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Χάντλοβα, μια πόλη της κεντρικής Σλοβακίας. Υπεβλήθη σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, σε νοσοκομείο της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο δράστης της επίθεσης, Γιουράι Τσίντουλα, έχει προφυλακιστεί και είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.