ΚΟΣΜΟΣ

NYT: O Mπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας των ΗΠΑ -Διάψευση από Λευκό Οίκο

Nα αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας των ΗΠΑ σκέφτεται, σύμφωνα με τους Νew York Times, ο Τζο Μπάιντεν.

AP Photo

Σε μία αποκάλυψη που μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλες ανατροπές για την κούρσα της προεδρίας των ΗΠΑ προχώρησαν οι New York Times, καθώς σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε σε συνεργάτη του ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από την προεκλογική διαδικασία. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η κατάσταση πιθανότατα δεν σώζεται μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο debate και αν δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι «κάνει για την δουλειά» τότε θα αποχωρήσει.

Αυτό που θα τα κρίνει όλα όπως είπε ένας βασικός σύμμαχος του Μπάιντεν στους New York Times, θα μπορούσε να είναι η στάση που θα κρατήσουν οι Δημοκρατικοί στην Πενσιλβάνια και το Γουισκόνσιν το Σαββατοκύριακο.

Η διάψευση από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος, πάντως, διέψευσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ψευδείς. «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψεύτικος. Αν οι New York Times μας είχαν δώσει 7 λεπτά να σχολιάσουμε, θα τους το είχαμε πει» απάντησε ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το δημοσίευμα των New York Times

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο βασικός σύμμαχός του, εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στη μάχη για την επανεκλογή του. Ωστόσο κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου είναι κρίσιμες και πρέπει να πάνε καλά.

Στο πρόγραμμά του βρίσκεται μία συνέντευξη που θα δώσει την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, καθώς και προεκλογικές στάσεις σε Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

«Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο παρόμοιες εμφανίσεις (σ.σ. όπως στο ντιμπέιτ) θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στους New York Times ο σύμμαχός του, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε ότι ο ισχυρισμός ήταν «απόλυτα ψευδής» και ότι δεν είχε δοθεί αρκετός χρόνος στον Λευκό Οίκο για να απαντήσει.

«Ο πρόεδρος εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της πολιτικής του ζωής»

Ο Μπάιντεν προσεγγίζει σιγά σιγά τους Δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους και έχει προγραμματίσει συνάντηση με κυβερνήτες των Δημοκρατικών το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα, συνεχίζει να προσεγγίζει ανθρώπους που εμπιστεύεται εδώ και καιρό και έχει πει σε τουλάχιστον ένα άτομο ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ότι τα σχέδιά του να στραφεί το ενδιαφέρον στον Ντόναλντ Τραμπ και να ξεχαστεί η εμφάνισή του στο ντιμπέιτ μπορεί να μην αποδώσουν.

Αρκετοί σύμμαχοι του Μπάιντεν, ο οποίος συσκέπτεται με την οικογένεια και τους συμβούλους του μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, υπογράμμισαν ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της πολιτικής του ζωής. Ο ίδιος βλέπει τη μάχη και ως μια ευκαιρία για να επιστρέψει, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρά μισό αιώνα.

Παράλληλα, συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να πείσει τους ψηφοφόρους, τους χρηματοδότες και τους πολιτικούς ότι η επίδοσή του στο ντιμπέιτ ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης