ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Το ... τζετ λαγκ από τα συνεχή ταξίδια υπεύθυνο για την κακή επίδοση στο ντιμπέιτ

Τζο Μπάιντεν: Το ... τζετ λαγκ από τα συνεχή ταξίδια υπεύθυνο για την κακή επίδοση στο ντιμπέιτ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Gerald Herbert

Στο τζετ λαγκ απέδωσε την κακή του απόδοση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «δεν ήταν πολύ έξυπνος» που «ταξίδεψε μερικές φορές σε όλο τον κόσμο» πριν από το ντιμπέιτ.

«Δεν άκουσα το επιτελείο μου... και μετά παραλίγο να αποκοιμηθώ στη σκηνή», είπε.

Ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, επέστρεψε για τελευταία φορά από ταξίδι στις 15 Ιουνίου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του κ. Μπάιντεν, όπως αναφέρει το BBC έγιναν εν μέσω εσωκομματικού πανικού ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου σχετικά με την πνευματική του καταλληλότητα και αφού ένας βουλευτής από το Τέξας έγινε ο πρώτος εν ενεργεία βουλευτής των Δημοκρατικών που ζήτησε να αποχωρήσει μετά το ντιμπέιτ.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρει την επώδυνη και δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί», ανέφερε ο βουλευτής Λόιντ Ντόγκετ σε δήλωσή του την Τρίτη (2/7).

Ο πρόεδρος Μπάιντεν φάνηκε να δυσκολεύεται σε ορισμένες απαντήσεις κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Πέμπτη (27/6).

«Δεν είναι μια δικαιολογία αλλά μια εξήγηση», είπε σε μια ιδιωτική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων στη Βιρτζίνια, αναφερόμενος στο ταξίδι του.

Ζήτησε επίσης συγγνώμη για την απόδοσή του και δήλωσε ότι είναι «κρίσιμο» να κερδίσει την επανεκλογή του, σύμφωνα με το ABC News.

Ο κ. Μπάιντεν πραγματοποίησε δύο ξεχωριστά ταξίδια στην Ευρώπη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων τον περασμένο μήνα.

Στις 15 Ιουνίου, εμφανίστηκε σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά από ένα ολονύκτιο ταξίδι από την Ιταλία. Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον την επόμενη ημέρα.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ο κ. Μπάιντεν πάλευε με ένα κρυολόγημα την ημέρα του ντιμπέιτ.

Αποκάλυψη New York Times

Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμη πηγή που γνωρίζει το πρόγραμμα του κ. Μπάιντεν, ανέφεραν την Τρίτη (2/7) ότι οι ημέρες του ξεκινούσαν στις 11:00 κάθε πρωί και ότι κάθε μέρα του δινόταν χρόνος για να κοιμηθεί.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ήταν τόσο εξαντλημένος από τα ταξίδια του που οι προετοιμασίες του για το ντιμπέιτ διακόπηκαν κατά δύο ημέρες, ώστε να του δοθεί χρόνος να ξεκουραστεί στο παραλιακό του σπίτι στο Ντέλαγουερ.

Ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του κ. Μπάιντεν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος άρχισε να «εργάζεται πολύ πριν» από τις 11:00, μετά τη ρουτίνα της άσκησής του.

Η ηλικία του ήταν ένα θέμα που υποβόσκει εδώ και καιρό σε αυτές τις εκλογές, με τους ψηφοφόρους σε πολλές δημοσκοπήσεις να δηλώνουν ότι θεωρούν ότι είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός.

Ο Μπάιντεν θα παραχωρήσει συνέντευξη την Παρασκευή (5/7) στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, την πρώτη του μετά το ντιμπέιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ