ΚΟΣΜΟΣ

Οικογενειακό συμβούλιο στο Κάμπ Ντέιβιντ για τον Μπάιντεν - Η ώρα της αλήθειας για την εκστρατεία

Οικογενειακό συμβούλιο στο Κάμπ Ντέιβιντ για τον Μπάιντεν - Η ώρα της αλήθειας για την εκστρατεία

Ο Τζο Μπάιντεν με μέλη της οικογένειάς του (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Jacquelyn Martin

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, παρά το Βατερλώ στο ντιμπέιτ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο να συζητά το μέλλον της εκστρατείας του με την οικογένειά του στο Καμπ Ντέιβιντ. 

Σύμφωνα με το NBC, το οποίο επικαλείται πέντε άτομα που έχουν γνώση χωρίς να τους κατονομάζει, ο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει όλη την οικογένειά του στην εξοχική προεδρική κατοικία αυτό το Σαββτοκύριακο για να συζητήσει το θέμα. Το ταξίδι του Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί πριν από το ντιμπέιτ της Πέμπτης.

Αν και στο Δημοκρατικό κόμμα είναι πολλές οι φωνές που ζητούν την απομάκρυνσή του, την ώρα που κορυφαία στελέχη στηρίζουν δημόσια τον πρόεδρος όπως οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον. Το θέμα είναι οι κατ΄ ιδίαν συζητήσεις όπου εκεί αποτυπώνεται η ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και η δυσφορία ότι ο εγωισμός του μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος

Ταυτόχρονα, υπάρχει κατανόηση μεταξύ των κορυφαίων Δημοκρατικών ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να έχει το περιθώριο να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Πιστεύουν ότι μόνο ο πρόεδρος, σε συνεννόηση με την οικογένειά του, μπορεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή αν θα τερματίσει πρόωρα την εκστρατεία του - και ότι δεν θα ανταποκριθεί καλά στο να τον πιέζουν.

«Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων είναι δύο άνθρωποι - είναι ο πρόεδρος και η σύζυγός του», δήλωσε μία από τις πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις, προσθέτοντας: «Όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο βαθιά προσωπική και οικογενειακή θα είναι αυτή η απόφαση δεν γνωρίζει την κατάσταση».

Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή (28/6) εκφώνησε μια «πύρινη» ομιλία σε μια συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία καθησύχασε ορισμένους από τους συμμάχους του, ο Μπάιντεν περιγράφηκε από ένα άτομο που γνωρίζει τη διάθεσή του ως ταπεινωμένος, χωρίς αυτοπεποίθηση και με οδυνηρή επίγνωση ότι οι φυσικές εικόνες του στο ντιμπέιτ - τα μάτια του κοιτούσαν στο βάθος, με το στόμα ανοιχτό - θα ζήσουν και μετά την προεδρία του, μαζί με μια εμφάνιση που κατά καιρούς ήταν ελικοειδής, ασυνάρτητη και δύσκολη στο άκουσμα.

«Είναι ένα χάος», είπε αυτό το άτομο.

Ένα άλλο πρόσωπο που γνωρίζει τη δυναμική μέσα στην οικογένεια δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα ακούσει τελικά μόνο έναν σύμβουλο.

«Το μόνο πρόσωπο που έχει τελική επιρροή μαζί του είναι η πρώτη κυρία», δήλωσε το πρόσωπο αυτό. «Αν εκείνη αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας, θα υπάρξει αλλαγή πορείας».

Μετά τη δημοσίευση αυτού του ρεπορτάζ, μια οικεία πηγή έφτασε να τονίσει ότι η συγκέντρωση στο Καμπ Ντέιβιντ δεν ήταν μια επίσημη οικογενειακή συνάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ