ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία έσυρε τον φίλο της στο δικαστήριο επειδή δεν την πήγε στο... αεροδρόμιο

AP Photo/Evgeniy Maloletka

Στο δικαστήριο πήγε τον επί σειρά ετών σύντροφό της μια γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία επειδή δεν την πήγε στο αεροδρόμιο παραβιάζοντας, όπως υποστήριξε, προφορική συμφωνία που είχαν.   

Το αποτέλεσμα να χάσει την πτήση για μια συναυλία και να αναγκαστεί να καθυστερήσει το ταξίδι της κατά μία ημέρα.

Η γυναίκα,όπως αναφέρει ο Guardian δήλωσε στο δικαστήριο διαφορών της Νέας Ζηλανδίας ότι διατηρούσε σχέση με τον άνδρα για εξίμισι χρόνια μέχρι να προκύψει η διαφωνία.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου, η γυναίκα είχε κανονίσει να παρακολουθήσει μια συναυλία με κάποιους φίλους της. Ο φίλος της είχε συμφωνήσει να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο και να μείνει στο σπίτι της για να προσέχει τα δύο σκυλιά της όσο εκείνη θα έλειπε.

Του έστειλε μήνυμα την προηγούμενη ημέρα με ένα χρονικό πλαίσιο από τις 10 π.μ. έως τις 10.15 π.μ. κατά το οποίο θα έπρεπε να την παραλάβει. Όμως δεν έφτασε ποτέ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την πτήση της.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι η μη τήρηση της δέσμευσης επιβάρυνε τα οικονομικά της, όπως το κόστος του ταξιδιού την επόμενη ημέρα, ένα λεωφορείο για το αεροδρόμιο και η τοποθέτηση των σκύλων της σε κυνοκομείο.

Όμως, η διαιτητής του δικαστηρίου δήλωσε ότι για να είναι εκτελεστή μια συμφωνία πρέπει να υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί μια «νομικά δεσμευτική σχέση».

«Παρόλο που δόθηκε μια υπόσχεση, αυτή υπολείπεται από το να είναι σύμβαση. Αποτελεί μέρος των καθημερινών συμφωνιών οικογενειακών και οικιακών σχέσεων που δεν είναι εκτελεστές στο δικαστήριο των διαφορών», πρόσθεσε.

Ο σύντροφος έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ότι δεν θα παραστεί στην ακρόαση στο δικαστήριο και δεν απάντησε σε τηλεφώνημα που έγινε.

Η αγωγή απορρίφθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης