ΚΟΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ για τις βρετανικές εκλογές

Το πρόγραμμα των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ για τις βρετανικές εκλογές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ παρουσιάζει τις θέσεις των Συντηρητικών ενόψει εκλογών

Benjamin Cremel / AP

Περικοπες φόρων, καταστολή της μετανάστευσης και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπόσχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος, Ρίσι Σούνακ ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο Σούνακ παρουσίασε τις βασικές θέσεις του κόμματος την Τρίτη (11/6), αναφέροντας πως αν οι Συντηρητικοί ανέβουν ξανά στην εξουσία θα μειώσει τις εισφορές εθνικής ασφάλισης κατά 2%, θα μειώσει τους φόρους για την αγορά πρώτης κατοικίας αλλά και τους φόρους που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πρόκειται για οικονομικές παροχές που θα κοστίσουν πάνω από 20 δισ. ευρώ στο βρετανικό δημόσιο τα επόμενα πέντε χρόνια και τα οποία σκοπεύει να αντλήσει από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και την εξοικονόμηση πόρων από συμβούλους.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας το οποίο αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, το πρόγραμμα των Τόρις υπόσχεται ότι θα χτιστούν 40 νέα νοσοκομεία στην Αγγλία και θα προσληφθούν περισσότεροι γιατροί.

Να σημειωθεί ότι την ίδια υπόσχεση είχαν δώσει οι Συντηρητικοί και προεκλογικά το 2019. Μια υπόσχεση που έμεινε στον «αέρα».

Προσλήψεις αστυνομικών και το σχέδιο Ρουάντα για τους μετανάστες

Πιστοί στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, οι Συντηρητικοί υπόσχονται την πρόσληψη 8.000 αστυνομικών «έναν για κάθε γειτονιά ώστε να μειωθεί η αντικοινωνική συμπεριφορά μέσω εντατικοποίησης της καθημερινής αστυνόμευσης» όπως τονίζεται.

Αναφερόμενος στη μετανάστευση, ο Σούνακ υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα μειώνεται στο μισό και πως οι πτήσεις προς τη Ρουάντα με παράτυπους μετανάστες θα ξεκινήσουν κανονικά τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ