ΚΟΣΜΟΣ

Οριακή νίκη Σούνακ στο ντιμπέιτ στη Βρετανία - Θρίαμβο των Εργατικών προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Οριακή νίκη Σούνακ στο ντιμπέιτ στη Βρετανία - Θρίαμβο των Εργατικών προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

O  Ρίσι Σούνακ με τον Κιρ Στάρμερ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Hannah McKay/Pool Photo via AP

Νικητής με μικρή διαφορά βγήκε ο Ρίσι Σούνακ στην τηλεμαχία απέναντι στον Κιρ Στάρμερ σε μια δημοσκόπηση όπου οι τηλεθεατές κλήθηκαν να απαντήσουν ποιος είχε καλύτερη απόδοση ενώ απομένει ένας μήνας σχεδόν για τις γενικές εκλογές στη Βρετανία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov ο ηγέτης των Τόρις, Σούνακ συγκέντρωσε το 51% των θετικών απόψεων, ενώ ο επικεφαλής των Εργατικών, Στάρμερ το 49% των ψήφων.

Οι ηγέτες των κομμάτων συγκρούστηκαν επανειλημμένα στη συζήτηση της Τρίτης (4/6) το βράδυ για βασικά θέματα όπως οι φόροι, η μετανάστευση και οι χρόνοι αναμονής του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Η διαμεσολαβήτρια της συζήτησης Τζούλι Ετσινγκχαμ χρειάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές ώστε οι ηγέτες των Εργατικών και των Συντηρητικών να σταματήσουν να φωνάζουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Η τηλεμαχία στο ITV έγινε ενώ μένουν μόλις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, την ώρα που μια σειρά από δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Στάρμερ μπορεί να κερδίσει περισσότερες έδρες από τη σαρωτική νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997.

Οι Συντηρητικοί προβλέφθηκε ότι θα λάβουν λιγότερες από 100 έδρες - ιστορικό χαμηλό - στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η πρόβλεψη MRP των δημοσκόπων, η οποία βασίζεται σε δεδομένα από περισσότερα από 58.000 άτομα, δείχνει ότι οι Εργατικοί θα κερδίσουν μια τεράστια πλειοψηφία 194 εδρών, με περίπου 422 συνολικά, ενώ οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να υποστούν τη μεγαλύτερη απώλειά τους από το 1906, κερδίζοντας μόλις 140 έδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ