ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Χαβάη: Με απόκοσμο πορτοκαλί χρώμα βάφτηκε ο ουρανός

Από την έκρηξη ηφαιστείου στη Χαβάη

D.A. Phillips/U.S. Geological Survey via AP

Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εξερράγη νωρίς το πρωί της Δευτέρας με τη λάβα που ανάβλυζε από το έδαφος να βάφει σε πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα τον ουρανό. 

Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται ξανά μετά από μια πολύμηνη παύση δραστηριότητας, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν απειλές λάβας σε κοντινές κοινότητες.

Η έκρηξη συνοδεύτηκε από δεκάδες σεισμικές δονήσεις. Τουλάχιστον 92 δονήσεις μεγέθους 2,5 βαθμών σημειώθηκαν γύρω από το Μεγάλο Νησί της Χαβάης από το πρωί της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το USGS.

Μέχρι αργά τη Δευτέρα, το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης (HVO) του USGS είπε ότι η έκρηξη ολοκληρώθηκε, αλλά σημείωσε ότι αυτό «θα μπορούσε να αλλάξει» ανά πάσα στιγμή.

«Οι ηφαιστειακές εκρήξεις είναι συχνά βραχύβιες, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Μπορεί να εμφανίζουν παύσεις από ώρες έως ημέρες».

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης και δεν απείλησε άμεσα ανθρώπινη ζωή ή κρίσιμες υποδομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης