ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε αφού σκότωσε μια γυναίκα - Τριάντα χρόνια μετά, οι αστυνομικοί τη βρήκαν

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε αφού σκότωσε μια γυναίκα - Τριάντα χρόνια μετά, οι αστυνομικοί τη βρήκαν

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ

AP/M. Spencer Green

Μία γυναίκα που κατάφερε να διαφύγει από την Αριζόνα των ΗΠΑ αφού σκότωσε μια φοιτήτρια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα υπό την επήρεια αλκοόλ  30 χρόνια πριν εντοπίστηκε τελικά σε μια μακρινή περιοχή του βόρειου Καναδά.

Η Γκλόρια Σούλτζε, 31 ετών τότε, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιούλιο του 1994 για το θάνατο της 21χρονης Άντζελα Μέιχερ στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, αλλά εξαφανίστηκε πριν δικαστεί. Οι εισαγγελείς είπαν ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και μαριχουάνας και τελικά καταδικάστηκε ερήμην το 2001.

Τώρα, η αστυνομία λέει ότι την εντόπισε στην απομακρυσμένη καναδική πόλη Γελοουνάιφ, με πληθυσμό 20.340 κατοίκους, όπου πέθανε από καρκίνο το 2009 έχοντας αλλάξει το όνομά της σε Κέιτ Ντούλει.

«Πραγματικά βασάνιζε τη μητέρα μου, μη γνωρίζοντας τι συνέβη στη Γκλόρια», δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός της Μέιχερ, Ντον Μέιχερ, στο Fox 10 Phoenix. «Τουλάχιστον τώρα, η ιστορία έχει τελειώσει. Μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα και να προχωρήσουμε».

Αφού παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Unsolved Mysteries το 1996, η υπόθεση της Σούλτζε έμεινε ανεξιχνίαστη για σχεδόν τρεις δεκαετίες και η οικογένειά της δήλωσε ότι δεν ξαναείδε ποτέ νέα της.

Το 2020, ωστόσο, ο αδελφός της Σούλτζε επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Σκότσντεϊλ και είπε ότι είχε λάβει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που ισχυριζόταν ότι η Σούλτζε είχε πεθάνει στον Καναδά.

Οι ερευνητές βρήκαν στο διαδίκτυο αφιερώματα και νεκρολογίες για την Κέιτ Ντούλει, με φωτογραφίες που έμοιαζαν πολύ με μια μακέτα της αστυνομίας για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει στην ηλικία των 47 ετών.

Η αστυνομία του Σκότσντεϊλ επικοινώνησε στη συνέχεια με τη Βασιλική Καναδική Εφιππη Αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι η Ντούλει είχε συλληφθεί το 2009 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι είχαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα στο αρχείο τους.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ήρθαν τα αποτελέσματα: τα δακτυλικά αποτυπώματα ταίριαζαν και η Ντούλει και η Σούλτζε ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Το Γελοουνάιφ είναι η μόνη πόλη στα αχανή, τραχιά Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά, τα οποία αποτελούν την ιστορική πατρίδα διαφόρων ιθαγενών εθνών και έχουν εκτιμώμενη πληθυσμιακή πυκνότητα μόλις 0,08 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι.

«Για να είμαι ειλικρινής, πάντα νομίζαμε ότι βρισκόταν στο Μεξικό. Αλλά είναι λογικό να πηγαίνετε κάπου τόσο απομακρυσμένα... όπου οι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία», δήλωσε ο Ντον Μέιχερ στο Fox 10.

«Είναι γλυκόπικρο. Είναι λυπηρό που η μητέρα μου πέθανε πριν μάθω το αποτέλεσμα. Αλλά είναι επίσης ένα ευτυχές τέλος με την έννοια ότι τώρα ξέρουμε τι συνέβη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ