ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Οχθη: Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί από ισραηλινά πυρά - Εμπόδισαν και τα ασθενοφόρα

Δυτική Οχθη: Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί από ισραηλινά πυρά - Εμπόδισαν και τα ασθενοφόρα

Νεαροί παλαιστίνιοι πάνω από το σημείο που έσκασε ισραηλινή βόμβα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, στη Κκατεχόμενη Δυτική Οχθη 

(AP Photo/Majdi Mohammed

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας 16χρονος και ένας 17χρονος σκοτώθηκαν δυτικά του προσφυγικού καταυλισμού Ακαμπάτ Τζαμπέρ, κοντά στην Ιεριχώ, στη κατεχόμενη Δυτική Οχθη από πυρά του ισραηλινού στρατού. 

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους, αλλά ανακοίνωσε ότι δύο ύποπτοι πέταξαν εκρηκτικά σε τοπική κοινότητα θέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Παλαιστινιακά μέσα μετέδωσαν ότι οι μονάδες Πρώτων Βοηθειών εμποδίστηκαν να φθάσουν σε έναν από τους τραυματίες και ότι άλλος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Ο ένας χτυπήθηκε στο κεφάλι και ο άλλος στον θώρακα.

Israel Palestinians DYTIKH OSTHI PALAISTIAKOS KATAULISMOS PROSFYGES

Εφοδος ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινιων Μπαλάτα, στηνκατεχπόμενη Δυτικλη Οχθη, κοντά στην πόλη Ναμπλούς

ΑP Photo/Majdi Mohammed

Στους 36.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφεία τους άμαχοι και ποαιδιά

Συνολικά 35.984 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 80.643 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο 1/6, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ