ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Στην Αλβανία η Μελόνι για την επίσπευση των νέων κέντρων παραμονής προσφύγων

Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

AP Photo/Alessandra Tarantino)

Σην Αλβανία πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη Τετάρτη (4/6) η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι προκειμένου να επισκεφθεί τις περιοχές όπου πρόκειται να δημιουργηθούν τα δυο κλειστά κέντρα παραμονής αιτούντων άσυλο, στα οποία θα ισχύει η ιταλική νομοθεσία.

 

Τα δυο αυτά κέντρα δεν είναι ακόμη έτοιμα, αλλά η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνησή της θέλει να αρχίσουν να λειτουργούν το γρηγορότερο δυνατό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μελόνι κατά την επίσκεψή της αυτή θα συνοδεύεται από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη Ρώμη αυθημερόν, λόγω και των υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωεκλογών.

Η συμφωνία που υπεγράφη τον περασμενο Νοέμβριο προβλέπει δύο μεγάλους καταυλισμούς συνολικής χωρητικότητας 36.000 ατόμων στις βορειοδυτικές παραθαλάσσιες αλβανικές πόλεις Λέζια και Σενγκίνι που θα λειτουργήσουν την προσεχή άνοιξη.

Όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, οι καταυλισμοί θα είναι υπό ιταλική δικαιοδοσία και διοίκηση και εκεί θα γίνεται η καταγραφή και η περαιτέρω διαχείριση των μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης