ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Βοήθεια 25 εκατ. ευρώ για την Παλαιστινιακή Αρχή και 16 εκατ. ευρώ για την UNRWA

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/ ATEF SAFADI

Την δεύτερη δόση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την Παλαιστινιακή Αρχή και 16 εκατομμυρίων ευρώ στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) εκταμίευσε σήμερα, Παρασκευή (31/5) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν ενημέρωσε πως εκταμίευσε «25 εκατομμύρια ευρώ για την Παλαιστινιακή Αρχή για να συνεισφέρει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων Παλαιστινίων δημοσίων υπαλλήλων και 16 εκατομμύρια ευρώ στην UNRWA για την παροχή βασικών υπηρεσιών όπως η υγεία και η εκπαίδευση στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες»

Η πληρωμή των 25 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του PEGASE θα βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή να εκπληρώσει μέρος των δεσμεύσεών της έναντι των Παλαιστινίων δημοσίων υπαλλήλων στη Δυτική Όχθη.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, θα προσφέρει μια τόσο αναγκαία συμβολή στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παλαιστινιακή οικονομία, ιδίως πριν από το Eid al-Adha» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όσον αφορά την UNRWA, υπό το φως της προόδου που σημείωσε ο Οργανισμός έναντι των συμφωνηθέντων όρων και μέτρων, η Επιτροπή διεκπεραίωσε επίσης την πληρωμή που αντιστοιχεί στη δεύτερη δόση των 16 εκατ. ευρώ» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης